1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cizreli Öğrenciler, “cennet Kokulu Çiçekler” Adlı Bir Şiir Kitabı Çıkarttı
Cizreli Öğrenciler, “cennet Kokulu Çiçekler” Adlı Bir Şiir Kitabı Çıkarttı

Cizreli Öğrenciler, “cennet Kokulu Çiçekler” Adlı Bir Şiir Kitabı Çıkarttı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Cizre Özel istikbal Koleji 3-A sınıfı öğrencileri, “Cennet Kokulu Çiçekler” adlı bir şiir kit...

A+A-

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Cizre Özel istikbal Koleji 3-A sınıfı öğrencileri, “Cennet Kokulu Çiçekler” adlı bir şiir kitabı çıkarttı.

Cizre Özel İstikbal Koleji her geçen gün yaptıkları faaliyetlerle ve aldığı başarılarla adından söz ettiriyor. Gerek okul derslerinde olsun gerekse sosyal faaliyetler olsun birçok konuda başarıdan başarıya koşan İstikbal Koleji öğrencileri şimdi de şiir kitabı çıkartmayı başardı.

Okul Eğitim Koordinatörü Mahmut Umut, “ Ülkemizin en ücra köşesinde yer alan Cizre’miz, yüzyıllardan beridir bu güzel özelliklere sahip insanların yetiştiği; ilim, kültür ve sanat eserlerinin ortaya konduğu verimli, bereketli coğrafyalardan biri olmuştur. İnsanların yüreklerine dokunan şiirler yazan ve şiirlerinde hakikat ve marifete ulaşmanın yolunun aşk olduğunu haykıran âlim ve şair Ahmet el-Ceziri, dünyada ilk otomatik makineler üreten ve bu yüzden bilim tarihinde otomasyonun mucidi olarak anılan harika bilgin İsmail bin er-Razzaz el-Cezeri ya da kısa adıyla Cizreli Ebu’l-İzz bu toprakların yetiştirdiği güzide insanlardandır.” dedi.

Okulun 3- A sınıfı öğrencilerin ve sınıf öğretmeni Şakir Özer’in başlattığı bu kitap çalışmasının bunun bir somut delili olduğunu ifade eden Mahmut Umut, “Bu kitapta, 3-A sınıfında okuyan öğrencilerin yazdığı şiirler, başlarından geçen hatıralar, Cizre’yi tanıtan, tarihi ve mimari dokusunu ortaya koyan resimler var. Cizre’nin yetiştirdiği bilim insanları, şairler ve yazarların hayatlarından bahseden tanıtıcı yazılar yer almaktadır. Bu çalışma bu haliyle belki çok basit görülebilir ama, eğitimlerinin ilk kademesinde böyle bir çalışmayı düşünmek ve gerçekleştirmek oldukça önemli, değerli ve bereketlidir. Bundan sonra bu tarz çalışmaların başlamasına ve daha kaliteli çalışmaların ortaya konmasına vesile olacağı şimdiden müjdelenebilir.” diye konuştu.

Eğitimci Mahmut Umut, bu çalışmayı yapan 3-A sınıfı öğrencilerini, sınıf öğretmenleri Şakir Özer’i ve bu çalışmaya katkısı olan herkesi tebrik etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.