1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Cmk'da Yapılacak Değişlik Demokratik Kazanımları Sekteye Uğratır'
Cmkda Yapılacak Değişlik Demokratik Kazanımları Sekteye Uğratır

'Cmk'da Yapılacak Değişlik Demokratik Kazanımları Sekteye Uğratır'

Sivas Ülfet Hukuk Derneği Başkanı Halil İbrahim Darıcı, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)'nun 250. maddesinde yapılacak her türlü değişikliğin Türk demokra...

A+A-

Sivas Ülfet Hukuk Derneği Başkanı Halil İbrahim Darıcı, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)'nun 250. maddesinde yapılacak her türlü değişikliğin Türk demokrasi tarihinde elde edilmiş tüm kazanımları sekteye uğratacağını söyledi. Darıcı, değişikliğin, cunta yapılanmaları, PKK ve KCK gibi devlet ve halk düşmanı taşeron örgütleri, uyuşturucu ve insan ticareti, mafya benzeri suç örgütleri ile etkili mücadele imkânlarını ortadan kaldıracağını savundu.

Halil İbrahim Darıcı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, “CMK'da yapılacak değişiklikle, yargılamanın hızlı, etkili ve hukuk çerçevesinde demokratik teamüllerin işlerliğini olumsuz etkileyeceği gün gibi meydandadır.“ dedi.

“Bu kanun dışı yapılanmaların ortaya çıkartılmasında etkili bir görev ifa eden özel yetkili savcılık ve mahkemelerin görev kapsamıyla ilgili pasifize edici yasal düzenleme yapılması bu suçlarla mücadeleyi sekteye uğratacak hatta imkânsız hale getirecektir.” diyen Darıcı, “Bu yapılanmalarla ilgili mücadele tamamlanmamış iken ve bu yapılar tam olarak ortaya çıkarılmamış ve çökertilmemiş iken böyle bir düzenleme yapılmasında ısrar edilmesi milletin emanetine sahip çıkmamaktır.” şeklinde konuştu.

Darıcı, şunları kaydetti: “Bu mahkemelere yönelik her türlü müdahale PKK, KCK gibi devlet ve halk düşmanı örgütlerle mücadeleyi sekteye uğratır. Çeteleşme ve mafyalaşmanın önünü açar. Bu millete tarif edilemez acılar yaşatan ve bu milleti ikinci sınıf insan olarak gören cuntacılara yeniden aynı acıları yaşatma fırsatı verir. Ekonomik yönden şaha kalkmış, bölgesinde ve tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmiş şanlı milletimizi tekrar ekonomik buhranların ve itibarsızlığın pençesine düşürmek için 'bunları aç bırakacağız' diyenlere fırsat verir.

Bu millet her türlü vesayete karşı uzun ve çileli demokrasi yolunda aldığı mesafeyi söz konusu değişikliklerle kaybetme lüksüne sahip değildir. Demokrasiye âşık, her türlü vesayeti reddeden hukuk ve adalet mutfağındaki hukukçular olarak sivil toplum örgütümüz adına bu düzenleme ve değişikliklere karşı olduğumuzu, gelişmeleri endişeyle karşıladığımızı bildiririz.”

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.