1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Cnn Ve Bbc'nin Dünyayı Yanılttığını Türkiye’ye Gelince Gördüm'
Cnn Ve Bbcnin Dünyayı Yanılttığını Türkiye’ye Gelince Gördüm

'Cnn Ve Bbc'nin Dünyayı Yanılttığını Türkiye’ye Gelince Gördüm'

Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Es Magashule ve beraberindeki heyet, TUSKON’un davetlisi olarak Konya’ya geldi.

A+A-

Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Es Magashule ve beraberindeki heyet, TUSKON’un davetlisi olarak Konya’ya geldi. Es Magashule’nin yanı sıra Free State Tarım ve Kırsal Bölge Kalkınma İcra Kurulu Üyesi ve Ekonomi Turizm ve Çevre İşleri İcra Kurulu Temsilcisi Mg Qabathe ve Eğitim İşleri İcra Kurulu Üyesi Phi Makgoe, gelen heyette yer alan isimler arasındaydı.

ANSİFED ve AKTİSAD’ın birlikte tertip ettiği yemeğe ve ülke tanıtım toplantısına katılmak üzere Konya Anemon Otel'e gelen heyeti burada, AKTİSAD Başkanı Soner Cesur ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli karşıladı. Konyalı 150 kadar iş adamının iştirak ettiği akşam yemeğinde çok önemli mesajlar veren Es Magashule, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerleyen zaman içinde çok daha iyi olacağına inandığını söyledi. Konya’yı kendi eyaletine benzettiğini sözlerine ekleyen Magashule, ”Sizinle bizim aramızda çok fark yok. Siz de tarıma dayalı bir şehirsiniz biz de. Ortak noktamız çok, sizinle çok iş yapacağız.” dedi. Konyalı firmaları, yatırım için ülkesine davet eden Magashule, "Her türlü kolaylığın sağlanacağına söz veriyorum.“ dedi.

Haziran başından bu yana yaşanan Taksim olayları esnasında CNN ve BBC kanallarında Türkiye hakkında kötü bir yayın yapıldığına dikkatleri çeken Magashule, yanıldıklarını, buraya gelince daha iyi anladığını söyledi. “Bizler yanıltmanın, kandırmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğimiz için o haberlere çok aldırış etmedik” diyen Magashule sözlerinin devamında şunları söyledi: ”Bizimle birlikte gelmeye hazırlanan birçok bakan ve milletvekili, CNN ve BBC’de çıkan art niyetli haberler yüzünde bu niyetlerinden vazgeçtiler. O yayınları yapan kanallara çok kızıyorum. Biz sizi çok seviyoruz ve burada yaşanan olayların abartıldığına bütün kalbimizle inanıyoruz. Her ne olursa olsun kimsenin dostluğumuza ve kardeşliğimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Es Magashule'nin vermiş olduğu mesajları çok önemli bulduklarını dile getiren AKTİSAD Başkanı Soner Cesur da "Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyen milletlerin oyunları bir bir ortaya çıkıyor. Bu sözleri duyduğumuz için çok mutlu olduk. Bizler Konyalı firmalar olarak en kısa zamanda yeni yatırımlar ve iş anlaşmaları yapmak için Sayın Başkanımızın şehri başta olmak üzere Güney Afrika’ya kalabalık bir ekiple gitmek istiyoruz. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. Samimiyetiyle ve sıcaklığı ile gönüllerimizi fethetti.” şeklinde konuştu.
CİHAN

'CNN ve BBC'nin dünyayı yanılttığını Türkiye’ye gelince gördüm'

'CNN ve BBC'nin dünyayı yanılttığını Türkiye’ye gelince gördüm'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.