1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çocuklar, Kent Konseyi'nde Kariyer Sahibi İnsanlarla Buluştu
Çocuklar, Kent Konseyinde Kariyer Sahibi İnsanlarla Buluştu

Çocuklar, Kent Konseyi'nde Kariyer Sahibi İnsanlarla Buluştu

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile birlikte başlattığı 'Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum' adlı eğitim programı kapsamında çocukları farklı meslek gruplarındaki kariyer sahibi kişilerle buluşturdu.

A+A-

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile birlikte başlattığı 'Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum' adlı eğitim programı kapsamında çocukları farklı meslek gruplarındaki kariyer sahibi kişilerle buluşturdu.

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin TEGV ile birlikte başlattığı 'Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum' adlı eğitim programı, Koza Salonu’nda yapıldı. Programa, TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı ve eski Milli Basketbolcu Efe Aydan’ın, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Yalçın’ın, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Fakültesi Erdem Gedikli’nin ve ODTÜ Kimya Mühendisi Murat Beyazlı katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi konumunda olduğunu hatırlattı. Bünyesinde Kadın Meclisi, Engelliler Meclisi, Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi bulunduğunu söyleyen Pala, "Çalışma grupları ve gönüllülerle birlikte önemli faaliyetler yapılıyor. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. İleride hayata atılacaklar, bir aileleri ve işleri olacak. Bu tür toplantılarda örnek ve tecrübeli insanlarla bir araya gelerek onların anlattığı bilgi ve becerilerden yararlanacaklar. Çocuklarımız hem meslek sahibi olmalı, hem de farklı ilgi alanları seçerek kendilerini bu yönde geliştirmelidir. Kent Konseyi olarak çocukların gelişimine katkı sunacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı ve eski Milli Basketbolcu Efe Aydan, çocuklara takım sporlarının faydaları, takım sporuyla ne gibi başarılar elde edebilecekleri konularında bilgi verdi. 21 yıllık basketbolculuk hayatında 259 defa milli formayı giydiğini, uzun süre 'En fazla milli formayı giyen sporcu' unvanını taşıdığını aktaran Efe Aydan, çocuklara ahlaklı ve başarılı bir sporcu olmanın yollarını anlattı. Boyunun uzun olması ve annesinin yönlendirmesi sonucu basketbolcu olduğunu söyleyen Aydan, her meslekte başarılı olabilmek için düzenli bir hayatın şart olduğunu ifade etti.

Kendisinin de sporculuk döneminde disiplinli çalışarak başarılar elde ettiğini söyleyen Aydan, bir çocuğun ‘Aylık ne kadar kazanıyorsunuz?’ sorusu üzerine şunları söyledi. "Basketbolda, futbol kadar olmasa da çok para var. İyi bir basketbolcu bir yılda bir buçuk milyon dolar kazabiliyor. Ortalama bir basketbolcu ise 300-400 bin lira kazanır. Fakat bu süreç çok kısadır. Hayatları boyunca bu parayı kazanamazlar. Ancak iyi oynadıkları süreçte kazanırlar. O yüzden sporcular kazandıkları ücretleri çok iyi değerlendirmek zorundadır. Çünkü 30-35 yaşında rahat para kazanarak hayat atılan bir insanın parayı yönetmeyi bilmiyorsa geleceği hüsran sonuçlanır. Birçok sporcu ve önemli futbolcu ve basketbolcu bugün açlık içerisindedir. Çünkü kazandıklarını değerlendirmeyi bilemedikleri, her zaman aynı parayı kazanacaklarını sanıp tutumlu olmadıkları için çok şey kaybeden bir sürü insan var. Bu yüzden kazancın ne olduğunu önemi değil, önemli olan onu nasıl değerlendirdiğindir."

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Yalçın, veterinerlik hekimliği hakkında çocuklara bilgi verdi. Veteriner hekimlerin, hayvan tedavi ettiğini, bunun yanında et ve süt ürünlerinin sağlıklı üretilmesini, hayvansal ürünlerin kontrolünü sağladığını, ilaçla ilgili geliştirilen deneyler yaptığı belirten Dr. Yalçın, hayvandan insana geçen hastalıkların önlenmesi için de büyük rol oynadıklarını ifade etti. CİHAN

Çocuklar, Kent Konseyi'nde kariyer sahibi insanlarla buluştu

Çocuklar, Kent Konseyi'nde kariyer sahibi insanlarla buluştu

Çocuklar, Kent Konseyi'nde kariyer sahibi insanlarla buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.