1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çorlu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Hazır
Çorlu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına Hazır

Çorlu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Hazır

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 10 Haziran günü General Basri Saran Stadyumu'nda yapılacak 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’yla ilgili hazırlıklar ta...

A+A-

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 10 Haziran günü General Basri Saran Stadyumu'nda yapılacak 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’yla ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Konuyla ilgili basın bilgilendirme toplantısında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Türkçe Olimpiyatları'nın düzenleneceği ilk ilçe Çorlu olacak. Böyle bir olimpiyat Çorlumuza renk getirecek." dedi. Başkan Baysan, Türkçe Olimpiyatları Çorlu İlçe etkinliğinin ilk kez bir ilçede yapılacak olmasının, kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Başkan Baysan şöyle konuştu: "Türkçe Olimpiyatları'nın düzenleneceği ilk ilçe Çorlu olacak. Böylece Çorlu'da büyüklüğünü bir kez daha göstermiş olacak. Böyle bir olimpiyat Çorlumuza renk getirecek. Günümüz dünyasında ülkeler arasında ne kadar sınır olsa da artık sınırlar ortadan kalkıyor. Sevgiyi içinizde barındırırsanız ve dışarı saçarsanız kimse önünüze geçemez. Çocuklarımız bize sevgilerini getirecek bizde onlara kucaklarımızı açacağız. Bu Çorlu için çok büyük bir organizasyon olacaktır. Türkçe Olimpiyatlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Çorlu ilçe etkinlikleri hakkında Trakya Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Eş Bakanı Talat Kılıç bilgiler verdi. Kılıç, "Türkçeyi dünyada daha etkin kılmak, Türk kültürünü dünyada daha yaygın bir değer haline getirmek amacıyla dokuz yıldır devam eden ‘Türkçe Olimpiyatları’nın, 10. yılında bir ayağı da Çorlu Belediyesi ve TAGİD'in ortaklığında Çorlu'da gerçekleştirilecek. Türk okulları sayesinde, geleceğe dair daha çok umutlar besliyorum. Kültürlerin kaynaşması, farklı kültürlerden insanların anlaşması dille oluyor. Türkiye'nin dünya ülkeleriyle geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce gencin mevcudiyeti, ileride dilimizin hak ettiği konuma gelebileceğini gösteriyor. Ülkeler arası sınırların yok olmaya başladığı, zaman ve mekân kavramlarının kaybolduğu bir iletişim çağında yaşıyoruz. Türkiye'nin ve Türk insanının dünyayla iletişim kurmasının zorunluluğunun farkında olmalıyız. Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla, böyle aktiviteler düzenlemeliyiz. Bugüne kadar dilimize yeterince önem verilemedi. Bu gençler aynı zamanda bizim kültürümüzü tanıyarak, gönüllü elçilerimiz oluyor. Dilimizin bir sevgi dili olması, dünyanın değişik ülkelerinde gençlerce kullanılması ve gelecek nesillerin bir barış dili olarak Türkçe ile anlaşabilmesi beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Olimpiyatların ilk defa bir ilçede yapılacağını söyleyen Kılıç, "Türkçeyi dünyada daha etkin kılmak, Türk kültürünü dünyada daha yaygın bir değer haline getirmek amacıyla dokuz yıldır devam eden ‘Türkçe Olimpiyatları’nın, 10. Yılında bir ayağı da Çorlu'da gerçekleştirilecek. 10 Haziran 2012 tarihinde, Çorlu General Basri Saran Stadyumunda gerçekleşecek Çorlu ayağında, yarışmalarda dereceye girmiş 25 Ülkeden, 100'ün üzerinde genç Çorlulular ve Trakya ile buluşacak. 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatının bu yıl Türkiye de ilk defa bir ilçede ve o ilçenin de Çorlu olmasında büyük emeği geçen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a, desteklerini ve himayelerini esirgemeyen Tekirdağ Valimiz Zübeyir Kemelek ve Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'a Türkçe olimpiyatlarına vermiş olduğu hem maddi hem manevi desteklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunarım. Tüm halkımızı bu vesile ile 10 Haziran'da Çorlu'da yapılacak olan Türkçe Şölenine davet ediyorum." dedi.

Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Trakya Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Eş Bakanları Talat Kılıç, Ali Canbulat, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, TAGİD üyeleri ve basın mensupları katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.