1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çorumlu Aileler, Mutluluğun Sırlarını Öğrendi
Çorumlu Aileler, Mutluluğun Sırlarını Öğrendi

Çorumlu Aileler, Mutluluğun Sırlarını Öğrendi

Çorum Belediyesi Velipaşa Konağı Aile Eğitim Merkezi tarafından ailelere yönelik düzenlenen seminerler başladı.

A+A-

Çorum Belediyesi Velipaşa Konağı Aile Eğitim Merkezi tarafından ailelere yönelik düzenlenen seminerler başladı. Pdr. Uzmanı ve Evlilik Danışmanı Nalan Yardımcı tarafından ailelere 'Ailede Olası Krizler ve Çözüm Yolları' anlatılırken, mutlu aileler oluşturmak için ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Bilinçli ailelerin birbirleri arasında saygı, sevgi, hoşgörü ve paylaşım olması gerektiğini anlatan Yardımcı, ''Kadın-erkek, herkes bir ömür mutlu olmak ümidiyle evlilik yolculuğuna çıkar. Tabii bu yolculuk sırasında aynı evi paylaşmak, çocuk sahibi olmak, maddi-manevi sorumluluklar gibi birtakım konular yüzünden pek çok sorunla karşılaşılabilir. Kimi çiftler, karşılıklı anlayış ve empatiyle bu sorunları kolayca aşarken, kimi evlilikler derin darbeler alır. Böyle olumsuz durumlarda ise en az çiftler kadar çocuklar da zarar görür ve aileye bir mutsuzluk hakim olur. Halbuki aile içi iletişimde birkaç püf noktaya dikkat ederek, hem eşler arası aşkı taze tutmak hem de çocuklara mutlu bir yuva sağlamak mümkündür.'' dedi.
Sevgiyle ve bir ömür sürmesi hayaliyle evlenen birçok çiftin bir süre sonra sıradan hale gelen hayatlarından yakındıklarını anlatan Yardımcı, şöyle devam etti:

''Mutlu bir ömür hayaliyle evlendikleri halde, sonradan tekdüze hayatlara dönen beraberliklerde bir şeylerin yanlış gittiğini düşünmekte fayda var. Özellikle de çocuk sahibi olunduktan sonra çiftler arasındaki ilişkinin artık ebeveynlik rolüne bürünmesiyle ilişki, git gide kendi haline bırakılmış, monoton bir yaşama yol açabiliyor. Oysa ki anne-babanın evliliğinde mutlu olması, çocuğu da doğrudan etkileyen bir durumdur. Bu yüzden ailenin odağında mutluluk yer almalıdır.''



CİHAN

Çorumlu aileler, mutluluğun sırlarını öğrendi

Çorumlu aileler, mutluluğun sırlarını öğrendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.