1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çubuk’ta İlaç Toplama Kampanyasında Bin 780 Kutu İlaç Toplandı
Çubuk’ta İlaç Toplama Kampanyasında Bin 780 Kutu İlaç Toplandı

Çubuk’ta İlaç Toplama Kampanyasında Bin 780 Kutu İlaç Toplandı

Ankara Çubuk’ta 3 ay önce başlatılan ilaç toplama kampanyasında bin 780 kutu ilaç toplandı.

A+A-

Ankara Çubuk’ta 3 ay önce başlatılan ilaç toplama kampanyasında bin 780 kutu ilaç toplandı. Çubuk Belediyesi Meclisi'nde alınan karar üzerine Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 'İlaçlar Evde Kalmasın İnsanlığa Çare Olsun' isimle başlatılan kampanyanın bu yıl da devam edeceği belirtildi.

Kampanyaya katılımın çok iyi olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kampanya dahilinde bin 780 kutu ilacın toplandığını ve bunlardan 460 kutu ilacı imha ettiklerini, diğerlerinin ise kullanım amaçlarına göre gruplandırarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Başkan Özden, yürütülen kampanyadaki amacın, toplanan ilaçları öncelikle ilacını alamayacak durumdaki kişilere dağıtmak olduğunun altını çizerek, "Maksadımız, toplanan ilaçları, muhtaç ailelere yardım projesi çerçevesinde dağıtmak, diğer yandan Kızılay aracılığı ile mültecilere ve tüm ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ilaç temini konusunda yardımcı olmaktır." dedi.

Bir yılda ilaç için 12 milyon TL harcandığına dikkat çeken Başkan Özden, "Harcanan bu parayla ihtiyacı olan yerlere hastane yapılır. Tabii, sadece maddi bir durum olarak bakmadık bu kampanyaya, ilaç alamayanlara el uzatalım istedik. Bu güne kadar ilçemizden 523 vatandaşımız kampanyaya katıldı. Toplamda bin 780 kutu ilaç toplandı ve bu ilaçların 446 kutusu ‘tıbbi atık yönetmeliğine’ uygun olarak imhası sağlanmıştır. Kampanyamıza katılan tüm bu örnek vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Kampanyamız burada bitmedi. Vatandaşlarımız kullanılmayan ilaçlarını her zaman bize getirerek, ilaç alamayan ailelere yardım eli uzatabilir’’ şeklinde konuştu. Başkan Özden, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların evlerindeki fazla ilaçları Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne veya Zabıta Müdürlüğü’ne teslim edebileceklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.