1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. “cuma Günü 5 Dakika Çevre Vaazı Verilsin”
“cuma Günü 5 Dakika Çevre Vaazı Verilsin”

“cuma Günü 5 Dakika Çevre Vaazı Verilsin”

Bağcılar Belediyesi geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri Çevre Sergisinin açılışı ve Çevre Şurası ile başladı. Ahi Evren Anadolu İmam Hatip Lisesi öğ...

A+A-

Bağcılar Belediyesi geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri Çevre Sergisinin açılışı ve Çevre Şurası ile başladı. Ahi Evren Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Şura’da yaptıkları sunumda, imamların Cuma vaazlarında 5 dakika çevre konusunu işlemeleri önerisinde bulundu.

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri başladı. Halk Sarayı’nda çevre sergisinin açılışının yapılması ve Çevre Şurası ile başlayan Çevre Haftası etkinlikleri bir hafta boyunca devam edecek.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, daha güzel bir çevre için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “En güzel temizlik kirletmemektir” diyen Çağırıcı, “Geri dönüşümle ilgili ‘ben’ kültürünü, ‘biz’ yapmadığımız sürece bu sorunu aşamayacağız” dedi.

Sokak gönüllüsü bayanlar ve sokak gönüllüsü çocuklar projelerine de değinen Başkan Çağırıcı, çocuk ve kadınların kendi sokaklarından sorumlu olacaklarını ve sokaklardan başlayan bir çevre hareketini gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Belediye olarak örnek cadde, örnek sokak projelerini başlatmak istediklerini ifade eden Çağırıcı, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin de bilgiler verdi.

Program kapsamında Bağcılar’da eğitim veren okulların öğrencileri sunumlar yaptı. Daha güzel bir çevre için en dikkat öneride Ahi Evren Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldi. Öğrenciler yaptıkları sunumda, Cuma günleri camilerde verilen vaazlarda imamın beş dakika çevre konusunu işlemesini istedi.

Öğrenciler; "Kentsel Dönüşüm ve Çevreye yararları”, “Atıklar çöp değildir”, “Belediyemiz ve çevre”, “Yiyip içtiklerimiz ne kadar sağlıklı” ve “Otomobillerimiz ne kadar çevreci” konu başlıklarında sunumlar yaptı.

Programa Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Küçükyılmaz, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.