1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Filistin'in başkentidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Filistin'in başkentidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Filistin'in başkentidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasına ilişkin, "Kudüs, hele hele Doğu Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz." dedi.

A+A-

LONDRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İntercontinental Otelde düzenlenen akşam yemeğinde TURKEN Vakfı mensubu öğrencilerle bir araya gelerek, katılımcılara hitap etti.

"ABD, Filistin tarafını cezalandırmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasına ilişkin, "Kudüs, hele hele Doğu Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz. ABD, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır." dedi.

Erdoğan, "ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir." diye konuştu.

"Yeni bir dönemin açılacağı kritik seçimler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Ülkemizin önünde yeni bir dönemin açılacağı çok kritik seçimlerdir. Bu seçimin sonucuna göre ülkemiz ya 16 yıldır aralıksız sürdürdüğü demokrasi ve kalkınma hamlesini devam ettirecek ya da çetin mücadeleler sonucunda elde ettiği pek çok kazanımı heba olup gidecektir." ifadelerini kullandı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.