1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu..

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Adalet sistemi ülkemize yakışmayacak şekilde hizmet vermeye çalışıyordu. İzbe binalara mahkum edilmiş bir yargı dünyamız vardı. Mahkemelerde dosya yığılmalarıın önüne geçtik. Bakanlık personel sayısını artırarak mahkemelerin çalışmalarını kolaylaştırdık, adaletin hızlanmasını sağladık. Adalet teşkilatımız FETÖ'nün aldığı kurumların başında geliyor. 15 Temmuz'da yargı içindeki terör örgütü mensuplarının çok önemli rolü oldu."

"YARGI İÇİNDE ÖRGÜTLENMELERE İZİN VERMEYECEĞİZ!"

"Tüm dünyaya göğsümüzü gererek Türkiye'nin demokrasi destanını anlatabiliyorsak, bunu hakim ve savcılarımızın 15 Temmuz'da gösterdiği dirayete borçluyuz. FETÖ'nün adalet teşkilatı içindeki militanlarının da kökünü kazıyoruz. Bunlar virüs ama temizleyeceğiz. Yargı içinde yasa dışı örgütlenmelere, kamplaşmalara izin vermeyeceğiz.

Hakim ve savcılarımızın gayretleriyle yargı her zamankinden daha güçlü hale geldi. Davalar daha kısa sürede sonuçlandırılıyor. Milletimizin güveni giderek artıyor. Bağlılığı devlete olmayacak, milletine hizmet için çalışmayacak hiç kimseye o çatı altında yer yoktur. 1960, 1980 darbeleri, 28 Şubat ve FETÖ gibi örnekler dururken, yargının bir yere irtibatlanmasına göz yumamayız.

Devletin temeline adaleti yerleştiren bir medeniyetin temsilcisiyiz. Adaleti sadece devletin değil hayatımızın da merkezine yerleştirmemiz şart!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.