1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2021 bütçesi güçlü şekilde toparlanmaya başlayan Türkiye'nin bütçesidir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2021 bütçesi güçlü şekilde toparlanmaya başlayan Türkiye'nin bütçesidir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2021 bütçesi güçlü şekilde toparlanmaya başlayan Türkiye'nin bütçesidir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "2021 bütçesi, en büyük ekonomiler derinden etkilenirken, OECD ve AB ortalamalarından pozitif ayrışarak güçlü şekilde toparlanmaya başlayan Türkiye'nin bütçesidir." dedi.

A+A-
TBMM

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunumuyla TBMM Plan ve ve Bütçe Komisyonunda başladı.

Oktay, konuşmasında, "2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, salgın tüm dünyada hayatı, üretimi ve ulaşımı durdurmuşken hem kendi kendine yeten hem de dost ülkelerin imdadına yetişen Türkiye’nin bütçesidir." diyerek, "2021 bütçesi, en büyük ekonomiler derinden etkilenirken, OECD ve AB ortalamalarından pozitif ayrışarak güçlü şekilde toparlanmaya başlayan Türkiye'nin bütçesidir." ifadelerini kullandı.

"Jeopolitik olarak kriz ve çatışma alanlarına çok yakın olmamıza rağmen bölgesinde güvenli bir liman olarak dimdik ayakta durmamızı da birlik ve beraberliğimize borçluyuz." ifadelerini kullanan Oktay, "Vatandaşlara, esnaf ve firmalara Hazine destekli Kredi Garanti Fonu ile 306 milyar liralık kredi paketleri oluşturduk ve bu kapsamda Eylül 2020 itibarıyla toplamda 267,4 milyar liralık kredi ödemesi yapıldı." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Eylül 2020 itibarıyla Kovid-19 salgını kapsamında ekonomiyi desteklemek amacıyla atılan adımların büyüklüğünün kredi ertelemeleri hariç 371,7 milyar liraya ulaştığını belirtti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.