1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISINA DESTEK VAR!
CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISINA DESTEK VAR!

CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISINA DESTEK VAR!

Egeli Etkihaber'den yepyeni bir yazı daha sizlerle...

A+A-

CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISINA DESTEK VAR!

İzmir'de kurduğumuz ve içerisinde her türlü düşünceyi savunan gazetecilerden oluşan İzmir Medya Platformu, İzmir'in kanaat önderleriyle biraraya gelmeye devam ediyor. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Selçuk Özdağ gibi önemli konukları ağırlayan platformumuzun son konuğu İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt oldu. Küçükkurt İzmir Medya Platformu üyeleriyle yaptığı söyleşide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son konuşmalarında üzerine basarak vurguladığı ‘millileşme’ çağrısına dikkat çekerek; başta yemek, güvenlik ve temizlik olmak üzere hizmet sektöründe yerli firmalara pozitif ayrımcılık istedi.

YABANCIYA DA İŞ VERİLSİN AMA...

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt hükümete yaptığı çağrıda “Yabancı düşmanlığı yapmak için söylemiyorum,sözlerim yanlış yere çekilmesin; ancak yemek, güvenlik ve temizlik sektörlerinde yerli firmalara pozitif ayrımcılık yapılmalıdır” dedi.Yabancı sermayeyi, özellikle istihdam ağırlıklı ve teknolojik yatırımlarında desteklediğini belirten Küçükkurt, “Bugün yemek pazarının yaklaşık yüzde 50’si yabancıların elindedir. Hiçbir yatırım yapmadan yabancı firma gelip bizim mutfağımızda, bizim insanımıza yemek pişirtiyor. Sonra da bu yemeği bize satarak, elde ettiği kazancı ülkesine götürüyor. Yerlinin korunması ve bu katma değerin ülkemizde kalması gerekir” diye konuştu.

EŞİTLER ARASINDA 'POZİTİF AYRIMCILIK' İSTİYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde millileşme hareketini başlattığını da anımsatan Başkan Küçükkurt, “Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı dili kullanıyoruz. Hükümetin bu konularda bir şeyler yaptığını da biliyoruz. Ancak bu yapılanların daha hızlı ve sistematik bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Özellikle yemek, güvenlik ve temizlik işlerini yerli firmalar yapmalıdır. Çünkü yabancı firma Almanya’dan yada başka bir ülkeden adam getirip bu işleri yaptırmıyor yine bizim insanımıza yaptırıyor ama kazandığı parayı alıp ülkesine götürüyor. Katma değer bu ülkede kalmıyor. Bu işleri çok iyi yapacak Türk firmalarımız var” dedi.

MİLLİ EĞİTİM YERLİ MALINI UNUTTURMASIN!..

Kendi öğrencilik yıllarındaki yerli malı haftalarına vurgu yapan Küçükkurt, “Artık ‘yerli malı, yurdun malı’ sloganını eskisi kadar duymuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda bu bilinci aşılamak için yeniden bir çalışma içine girmesi veya var olan çalışmalarını daha da yoğunlaştırması gerekiyor. ‘Ağaç yaş iken eğilir misali’ millileşme, yerlileşme bilinci çocuk yaşta gelecek nesillere verilmelidir” diye konuştu.

İZMİR MEDYASINA SAHİP ÇIKMALI

Ege TV’nin kapanması olayına da değinen Başkan Küçükkurt, “Ege TV’nin kapatılması olayı açıkçası benim canımı acıttı. Biz İzmir medyasına sahip çıkmak adına elimizden gelen fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Mesele İzmir olunca biz hemen elimizi taşın altına koyduk. Ancak, maalesef bir televizyon kanalımızın daha kapandığını duyuyoruz. İzmir bunları hak etmiyor” dedi.

BİRÇOK STK’NIN YÖNETİMİNDE..

Bortar Group Yönetim Kurulu Başkanlığı, İZSİAD Başkanlığının yanı sıra EGEV, BASİFED ve TÜRKONFED’de Başkan Yardımcısı, TÜSİAD’da da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Küçükkurt önemli açıklamaları ve misafirperverliği ile dikkat çekti. Hasan Küçükkurt, İzmir Medya Platformu gibi birçok aydının da İzmir'de biraraya gelip, dernekleşmesini ve İzmir için mücadele etmesini vurguladı.

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

izmir-clock-tower.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.