1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel sergi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel sergi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 23 Nisan'a özel sergi

Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda açılan sergide, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla taçlanan Milli Mücadele süreci, zengin fotoğraflar ve video görüntüleri eşliğinde anlatılıyor..

A+A-
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca düzenlenen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dijital Gösterimi", Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda açıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, dijital gösterimde, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla taçlanan Milli Mücadele süreci, zengin fotoğraflar ve video görüntüleri eşliğinde anlatılıyor.

Milli iradenin tecelligahı TBMM'nin açılış günü 23 Nisan'ın, aynı zamanda Çocuk Bayramı olmasının anlamlı hikayesi de sergide yer alıyor.

Gösterimlerin üç boyutlu hologram ve video mapping tekniğiyle gerçekleştirildiği dijital sergi, 18 Mayıs'a kadar Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı gerekli tedbirlerin alındığı sergide, girişlerde ateş ölçümü yapılarak, misafirlerin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması sağlanıyor.

Serginin dijital gösterimi, cumartesi ve pazar günleri kapalı olacak!

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.