1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanlığına sürpriz konuk
Cumhurbaşkanlığına sürpriz konuk

Cumhurbaşkanlığına sürpriz konuk

Ekonomik gelişmelerin ele alınacağı olağan Bakanlar Kurulu toplantısının bu hafta sürpriz bir konuğu var. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk.

A+A-

Bakanlar Kurulu, ikinci kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı. Toplantıya Hava Kuvvetleri Komutanı da, F-4 uçaklarıyla ilgili brifing vermek için katıldı.

Erdoğan, 9 Mart 2003'te ara seçimde Siirt'ten milletvekili seçilerek Meclis'e girmiş ve Başbakan olmasının yolu açılmıştı. Bu toplantının milletvekili seçilişinin yıldönümünde yapılması dikkat çekti. Toplantının gündeminde, doların yükselişinin neden olduğu ekonomideki durum, çözüm sericinde gelenin aşama, iç güvenlik paketi ve Türkiye'nin bölgesindeki terör ve güvenlik sorunları yer alıyor.

Toplantıya; Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de katıldı. Öztürk'ün, kurula F-4 savaş uçakları konusunda bir brifing vermesi bekleniyor. 24 Şubat'ta Malatya'da F-4 tipi iki, 5 mart'ta da Konya'da bir savaş uçağının düşmesi, bu tip uçakları tartışma gündemine getirmişti. Uçaklar için cenaze törenlerinde "uçan tabut" ifadeleri kullanılmıştı. 47 adet F-4 savaş uçaklarının hava kuvvetlerinin eğitim uçuşları programlarından çıkartılması tartışmaları da gündeme gelmişti. Orgeneral Öztürk'ün bu konuda brifing vereceği, toplantının bütününde yer almayacağı belirtildi.

(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.