1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cumhuriyet Üniversitesi'ne Yeni Hastane Yapılacak
Cumhuriyet Üniversitesine Yeni Hastane Yapılacak

Cumhuriyet Üniversitesi'ne Yeni Hastane Yapılacak

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversiteye yeni bir hastane yapılacağını açıkladı.

A+A-

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversiteye yeni bir hastane yapılacağını açıkladı.

Prof. Dr. Faruk Kocacık, ilde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileri ile üniversitenin personel yemekhanesinde bir araya geldi. Prof. Dr. Kocacık, basın mensuplarına göreve başladıktan sonra yaptıkları projeler ve çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Öğrencilere verilen burs sayısını 250’ye çıkardıklarını ve bunun daha da arttırılacağını kaydeden Rektör Kocacık, göreve geldiklerinde başlattıkları çiçek kampanyasında vakıf hesabına 37 bin TL'nin 50 öğrenciye burs olarak verildiğini söyledi.

Kütüphanenin çalışma saati 22.00’a kadar uzatıldığını, çalışmaya gelen öğrencilere akşamları ücretsiz çorba ikramına başlandığını kaydeden Kocacık, “Kantinlere jetonla çalışan internet makineleri yerleştirildi. Ayrıca kantinlerde kablosuz internet ağlarını güçlendirerek öğrencilerimizin hizmetine sunduk. İletişim Fakültesi bünyesinde 'öğrenci gazetesi' çıkarılması hazırlıkları tamamlandı ve basım aşamasına geldi.” dedi.

“HASTANEYE YENİ MR CİHAZI ALINACAK”

Rektör Prof. Dr. Kocacık, hastanede ilk olarak arızalı olan MR cihazı konusunda çalışmalara başlandığını ve yeni MR cihazı alımı yapıldığını bildirdi. Prof. Dr. Kocacık, “Eski MR cihazı 8 yıldır kullanılıyor ve artık ömrünü tamamlamış durumda. Yeni MR cihazımız geldikten sonra eski tamir edilerek yedekte tutulacak. Yenisinin alımı konusunda tüm çalışmalar tamamlandı ve 2 aya kadar hizmete sunulacak.” şeklinde konuştu.

Ameliyathaneler ile ilgili 2012 yılı için ek bütçe talep ettiklerini ve 3,5 milyon liralık ek bütçe taleplerini kabul edildiğini anlatan Kocacık, “Bu ek bütçe ile ameliyathanelerimizin teknolojik anlamda 4 veya 5’ini standartlara uygun hale getireceğiz. Yoğun bakım ünitemiz çok önemli. Buradaki personel ve teknik bakımdan ihtiyaçları çözmeye çalışıyoruz. Başbakanlık'tan 600 civarında hemşire, sağlık teknikeri, sağlık personeli kadrosu istedik.” ifadesini kullandı.

"YENİ HASTANE BİNASI YAPILACAK"

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eski olduğunu ve sürekli tamiratların sürdüğünün altını çizen Kocacık, “Yeni hastane için zemin analizlerini yaptık ve uygun yeri bulduk. Çok katlı bir hastane binası düşünmüyoruz. Polis Okulu karşısında zemini sağlam olan alana 2 katlı yayvan bir bina düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

BAZI BİNALAR YIKILACAK

Kampus içerisinde halen kullanılan bazı binaların yıkılması gerektiğini dile getiren Kocacık, şöyle devam etti: "Yaptığımız kontroller sonucu bazı binaların depreme dayanıklı olmadığını gördük. Bir taraftan yeni binalar inşa ederken diğer taraftan da insan sağlığı önemi açısından bazı binaları yıkmamız gerekiyor. Biz bir taraftan yıkımı yaparken diğer taraftan daha sağlıklı ve kullanışlı binaları inşa edeceğiz. Eğitim ve İletişim fakülteleri bu ay sonunda teslim alacağız. Diş Hekimliği Fakültesi binasının teslimi şubat sonunu bulacak. İlahiyat Fakültesi binası tamamlanıyor.”

YENİ MERKEZLER KURULUYOR

        Üniversitede bazı yeni merkezlerin açıldığını ve bazı merkezlerinde güçlendirildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Kocacık, şunları kaydetti: "Bu yeni merkezler yapılanmamız için önemli. Sanayi Ticaret İşbirliğini Geliştirme Merkezi’ni
CÜSTİGEM'i kurduk. Ama bazı merkezleri de kapattık. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezi’ni (CÜSAM) kurmak için çalışmalara başladık."

        İMZALANAN PROTOKOLLER

        Üniversitenin dışarıya açılması noktasında bir takım proje anlaşmalarına değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık,
"Yaptığımız önemli anlaşmalar var. ASELSAN ile 1,5 milyon değerindeki SWIR Dedektörü Geliştirilmesi Kangal Projesi 1,5 milyon değerindeki anlaşmayı imzaladık. Yine ASELSAN ile Mikrokanal Isı Değiştiricisinde Isı Aktarımının Nanoakışkanlar Kullanılarak Artırılması Projesine ilişkin 600 bin TL değerinde yeni bir sözleşme yapacağız. Peugeot firmasından Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü'ne laboratuvar kurulması ve araç temini konusunda destek aldık. CÜSEM bünyesinde sürdürülen kurslarımız var. FEM Akademi ile 'Aile Danışmanlığı Sertifikası' anlaşması yapıldı." açıklamasını yaptı.

        Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, Genel Sekreter Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Rektör İletişim Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum ile Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Levent Özdemir de katıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.