1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cüsem Başarılı Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor
Cüsem Başarılı Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor

Cüsem Başarılı Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde 2003 yılında kurulan Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), son günlerde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye başladı.

A+A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde 2003 yılında kurulan Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), son günlerde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye başladı. CÜSEM Müdürü Doç Dr. Bektaş Tepe, “Gelinen noktada İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren pek çok eğitim merkezinden iyiyiz. Hedefimiz 2 yıl içinde CÜSEM’i ülkemizin önemli eğitim merkezlerinden biri haline getirmek.”

Bektaş Tepe, yaptığı açıklamada, son dönem içerisinde açılan aile danışmanlığı sertifika programı sayesinde gerek üniversite gerekse şehirden çok sayıda kursiyerin Ankara ve Kayseri’ye gitmeden bu eğitimi alabilme şansına sahip olduğunu belirtti. Tepe, önümüzdeki dönemde de öğrencilerin sürekli olarak il dışına çıkmasını zorunlu kılan eğitim programları açılmaya devam edileceğini ifade etti.

CÜSEM’de açılan ve açılması planlanan eğitim programlarının üniversitelerin örgün eğitim programlarında bulunmayan,öğrencinin gelecekteki istihdamı açısından kendisine büyük katma değer sağlayan eğitim programları olduğuna dikkat çeken Tepe, merkezin öğrencilerin müfredat dışı örgün eğitim ve sertifika programları ihtiyaçlarının karşıladığını aktardı. Tepe, merkezin bunun yanında şehir ve bölge insanı için istihdam oluşturabilecek kritik eğitim imkanları sunduğunu dile getirdi.

Doç Dr. Tepe, CÜSEM’in kuruluş amacını, hayat boyu öğrenme programı çerçevesinde öğrencilere ve şehir halkına ihtiyaç duydukları alanlarda gerek özgün, gerekse de uzaktan eğitim vermek, kalifiye iş gücünün artırılmasına yardımcı olmak, alanında uzmanlaşmış teknik personel yetiştirmek ve bu potansiyeli istihdama dönüşmek için çaba gösteren bir merkez olarak açıkladı.

Türkiye’de devlet ve vakıf üniversiteleri bünyesinde hareket kabiliyeti yüksek sürekli eğitim merkezleri bulunduğunu belirten Tepe, “Biz işe başlarken bu merkezleri titizlikle inceledik. ODTÜ ve Aydın Üniversitesi’nde bulunan merkezler önemli başarılar elde etti. Gelinen noktada İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren pek çok eğitim merkezinden iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bunu mali tablolarda destekliyor. Hedefimiz 2 yıl içinde CÜSEM’i ülkemizin önemli eğitim merkezlerinden biri haline getirmek.” dedi.

CİRO HEDEFİ 1 MİLYON TL

CÜSEM'in 2012 yılı Ağustos sonundan itibaren cirosunun yaklaşık 700 bin TL civarında olduğunu açıklayan Tepe, "Bu da yaklaşık 6 aylık bir rakam. Hedefimiz 2013 mali yılı sonuna kadar bu rakamı 1 milyon TL'nin üzerine çıkarmak. Bu noktada da yine mali hedeflerimizin sürdürülebilir olması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

ALES, YDS, KPSS gibi sıvlara hazırlık programları, kalite yönetim sistemi eğitimleri (ISO 9001, IFS), yabancı dil eğitimleri, tıp alanı ile ilgili eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, mesleki eğitimler, bilgisayar bilişim eğitimleri, spor, kültür sanat ve proje danışmanlığı gibi hizmetlerde bulunduklarını anlatan Tepe, "CÜSEM bünyesinde şu anda eğitim gören yaklaşık 450 öğrenci var. Bu sayı, önümüzdeki dönem içerisinde açılacak eğitimler ile katlanarak artacaktır. 2013 yılı içerisinde eğitim verdiğimiz kursiyer sayımızın ilk etapta 3.000 dolaylarında olmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

BÖLGE İÇİN STRATEJİK BİR KURUM

CÜSEM ile protokol imzalamış veya görüşülen çok sayıda kurum bulunduğuna işaret eden Tepe, “FSM Global Danışmanlık, FEM Akademi, Yargı Akademi, Yediiklim Dershaneleri, Çatıkatı Sanat Merkezi, USBEM Online English, ABİGEM Sivas, BEMAR Kariyer Okulları Sivas Şubesi, NetCAD AŞ, Alonet Bilgi Teknolojileri AŞ, Menar Sivas, Gören Eğitim Merkezi, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ve Sivas Ticaret ve Sanayii Odası bunlardan yalnızca bazılarıdır. Buradan da anlaşılacağı üzere, merkezimiz vasıtasıyla, üniversitemiz ile gerek şehrimiz ve gerekse bölgemiz arasında stratejik bir iletişim olanağı elde edilmiş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Bektaş Tepe, CÜSEM’in aynı zamanda Cumhuriyet Üniversitesi'nin şehir ile temas ettiği en önemli noktalardan biri olma şansına sahip stratejik bir kurum olduğuna işaret etti.
CİHAN

CÜSEM başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor

CÜSEM başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor

CÜSEM başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor

CÜSEM başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.