1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Darbe planı kabul edildi!!
Darbe planı kabul edildi!!

Darbe planı kabul edildi!!

Genelkurmay, 12 Eylül'den 2 yıl önce hazırlanmış toplumsal karışıklıklara karşı askeri darbe hazırlığı içeren Kenan Evren imzalı YURT-KOR belgesinin kopyasını mahkemeye gönderdi.

A+A-

SON.TV / 12 Eylül davasının görüldüğü mahkemeye gönderilen ihbar mektubuyla darbenin 2 yıl önce planlandığına ilişkin iddia doğrulandı. İhbarda adı geçen YURT-KOR belgesi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkemeye daha önce gönderilen "TSK personeli Hasan Duman" imzalı bir ihbar mektubunda Kenan Evren'in talimatıyla hazırlandığı iddia edilen YURT-KOR belgesinin, eski Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Abdullah Recep tarafından imha edilmiş olabileceği öne sürülmüştü. Mektupta, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Genelkurmay'dan evrak istediği, 12 Eylül dönemine ilişkin Karargah'ta yapılan evrak araştırmasında önemli belgelere ulaşıldığı belirtildi. Sabah'ta yer alan haberde, mektubu yazan Duman, "Belgeler arasında 1979'a ait, Kenan Evren imzalı YURTKOR adı verilen bir plan bulunmaktaydı. Bu planda, askeri müdahaleden önce toplumda karışıklıklar olacağı öngörülmüş, buna göre askeri müdahale hazırlıklarının yapılması gerektiği vurgulanmıştı. Kısacası 12 Eylül askeri müdahalesinin hazırlık çalışmaları bu planda yer almaktaydı" ifadelerine yer vermişti.

Duman, planın Genelkurmay Harekât Başkanı Korg. Abdullah Recep'e sunulduğunu, planın içeriğinin anlatıldığını, ancak durumun vehametini anlayan Korg. Recep'in böyle bir belgenin başında olduğu birimden gönderilmesini istemediği için, mahkemeye 'elimizde bilgi ve belge yoktur' şeklinde yanıt verdiğini iddia etmişti. Mektupta, daha sonra da kozmik büro gözden geçirilerek zaman ve konu açısından değerini yitirmiş belgeler ve planların ayıklanmasının istendiği aktarılmıştı. Mahkeme ise belgenin doğruluğu ve Hasan Duman'ın araştırılması için Genelkurmay'a yazı yazdı. Genelkurmay'ın YURT-KOR belgesinin varlığını kabul eden yazısı mahkemeye ulaşırken, belgenin bir nüshası mahkemeye gönderildi. Karargâh, mektubu yazan personelin tespit edilemediğini de açıkladı.

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR!..

Belgenin 12 Eylül davasının seyrinin değişmesi bekleniyor. Zira belgelerde, askeri müdahaleden önce toplumda karışıklıklar olacağı öngörülüyor, buna göre askeri müdahale hazırlıklarının yapılması gerektiği vurgulandığı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.