1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Darbede yaralananların SGK boçları silinecek
Darbede yaralananların SGK boçları silinecek

Darbede yaralananların SGK boçları silinecek

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında yaralanan ve yaşamını yitirenlerin tahakkuk eden prim borçları silinecek!

A+A-

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, eylemler sebebiyle hayatını kaybeden, malul olan veya yaralanan kamu görevlileri ve siviller ile bunların hak sahipleri veya kanuni mirasçılarına, bu madde veya ilgili mevzuatı uyarınca ödenen gelir, aylık, emekli ikramiyesi, nakdi tazminat ve ek tazminatlar haczedilemeyecek.

Kamuda FETÖ temizliği kapsamında ihraç ve açığa almalara yönelik çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için ilgili kurumlara "banka sırları hariç, trafik, telefon, tapu, mal varlıkları, vergi gibi her türlü bilgi akışının sağlanması" zorunlu hale getirildi. Kararnameyle milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen toplam 2 bin 692 kişinin memuriyeti sona erdi. FETÖ ile irtibatı olan 196 personel kamu görevinden, 112 personel TSK'dan, 24 personel Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2 bin 360 personel Emniyet'ten çıkarıldı.

MEMURLUKTAN ÇIKARILANLAR

Kararnameyle kamu görevinden çıkarılanların rütbe ve/veya memuriyetleri alınacak. Bu kişilerin varsa diğer görevleri de sona erecek. Oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.