1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Daum'dam veda mesajı
Daumdam veda mesajı

Daum'dam veda mesajı

Kulüple sözleşmesi dün feshedilen teknik direktör Christoph Daum, "Bursaspor'da görevimi sonuna kadar devam ettirmek isterdim. Bu kararın alınması benim için kolay olmadı, çünkü her zaman söylediğim bir şey, Türkiye benim ikinci vatanım"dedi

A+A-

Tecrübeli teknik adam, yeşil-beyazlı kulübe memnuniyetle geldiğini, Bursaspor'u Türkiye'nin en iyi kulüplerinden biri olarak gördüğünü söyledi.

Bursaspor'un, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar yükselmesinin, dün Galatasaray karşısında elde edilen sonuçtan sonra "finale çıkabilme ihtimali"nin bulunmasının, yeşil-beyazlı taraftarın, kulübün ve yönetiminin bir başarısı olduğunu vurgulayan Daum, şöyle konuştu:

"Tabii bunun yanı sıra Bursaspor'un yine süper lig puan sıralamasında, beşinciyle 3 puanlık, dördüncüyle 5 puanlık farkın olması nedeniyle, sezon sonuna kadar buradan da UEFA Avrupa Ligi'ne gitme şansı bulunduğunu biliyoruz. Tabii ki burada görevimi sonuna kadar devam ettirmek isterdim. Ancak gelişen olaylar, yönetim kuruluyla yapmış olduğumuz değerlendirmeler... Çünkü biz bundan önce önümüzdeki senelerin planlamasını da yapmaya başlamıştık yönetim kuruluyla. Ancak daha sonra bir araya gelip yapmış olduğumuz değerlendirmeler ve bu değerlendirmelerin olgunlaşması sonucunda böyle bir karar alındı. Benim için her zaman çalıştığım kulüplerde sorumlu bulunduğum taraftarlara karşı, kulübe karşı yönetime karşı sorumluluğum her zaman işin ön planında olandır. Bu kararın alınması benim için kolay olmadı, çünkü her zaman söylediğim bir şey, Türkiye benim ikinci vatanım, Bursa ve Bursaspor da aynı şekilde."

Daum, Bursa'da bulunduğu süre içinde bir ok insana kalben yakınlık hissettiğini belirterek, "Bu insanlara önümüzdeki dönemlerde hayatta en iyi temenni dileklerimi sunuyor, başarılı olmalarını diliyorum" ifadesini kullandı.

"KÖRÜSTAN MÜKEMMEL İNSAN, MÜKEMMEL BAŞKAN"

Bursaspor'un geleceğiyle ilgili hiçbir endişe taşımadığının altını çizen Daum, "Çünkü Bursaspor'un, Sayın Başkan Erkan Körüstan'ın yönetiminde emin ellerde olduğunu biliyorum. Bursaspor Kulübü, Erkan Körüstan gibi bir başkana sahip olduğu için bununla gurur duymalı" dedi.

Türkçe konuşarak "Erkan Körüstan mükemmel insan, mükemmel başkan" diyen Daum, şöyle devam etti:

"Tabii ki Bursaspor'da geleceğe yönelik profesyonel anlamda bir altyapıyı oluşturmak adına çalışmak isterdim ama bunun böyle olması mümkün olmadı. Bunun böyle mümkün olmamasıyla birlikte sonuç bu noktaya geldi. Fakat ben her zaman takımdan da düzgün bir şekilde vedalaşıp ayrılacağım, yönetim kurulundan da çalışanlardan da. Medya üzerinden, taraftarlarla da düzgün bir şekilde ayrılmak ve vedalaşmak arzusundayım. Mükemmel atmosfere katkı sağlayan taraftarlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. Mükemmel atmosfer her zaman benim aklımın bir köşesinde kalacak. Futbolcular ve tesisteki tüm çalışanlarla birlikte çalıştığım dönemde güzel günler geçirdik. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum ve onlar da aklımın bir köşesinde her zaman bir yerleri olacak. Aynı şekilde birlikte çalıştığımız döneMde tüm medya mensubu arkadaşlara, şahsen tanıştığım, tanışamadığım ama maçlar hakkında yorum yapan hiç görmediğim arkadaşlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde arkadaşlığımızı, kendilerini her zaman o şekilde hatırlayacağımı bildirmek isterim."

Daum, Bursaspor Kulübü'nün, şu an inşası devam eden ve "Timsah Arena" olarak bilinen yeni stadının bitirilmesiyle sadece Türkiye'de değil Avrupa standartlarında bir imkana kavuşacağını, Avrupa'daki büyük kulüplerle burada mücadele edeceğine inandığını da dile getirdi.

Alman teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünkü Galatasaray maçının sonucuyla birlikte gördük ki Bursaspor, Türkiye liginin önde gelen kulüplerinden, takımlarından. Buradan, canı gönülden Bursaspor'un ikinci maçı da başarılı bir şekilde oynayıp, kupa finaline erişmesini temenni ederim. Oradan da tabii kupayı almalarını arzu ederim. Canı gönülden bunu söylüyorum ve çok daha başarılı günler görmelerini isterim. Tekrar buradan herkese teşekkür ederim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.