1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu, projeyi yerinde inceledi
Davutoğlu, projeyi yerinde inceledi

Davutoğlu, projeyi yerinde inceledi

Başbakan, 32 milyar euroyu bulan 3'üncü havaalanı projesi için, "Dünyanın mega projelerinden biri. Türkiye'nin yükselen ekonomik gücünü yansıtıyor" dedi.

A+A-

İnşaatı tüm hızıyla süren yeni havalimanı çalışmalarını yerinde inceleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, dev projenin 29 Ekim 2017'de tamamlanacağını söyledi.

Cumhuriyet Bayramı'na işaret eden Davutoğlu, "Dünyanın en büyük havalimanının ilk fazı tamamlandığında şölen havasıyla hizmete açacağız" dedi. Davutoğlu, düzenlenen basın toplantısında özetle şunları söyledi.

'MEGA PROJE'
"Proje, Türkiye'nin yükselen ekonomik gücünü yansıtıyor. Gerek iş hacmi, gerek projenin mahiyeti itibariyle dünyanın mega projelerinden birisi. İstanbul'un merkezi konumu uluslararası havacılık anlamında en önemli hat haline dönüştü. Bu işin Türk firmaları açısından üstlenilmiş olması inşaat sektörümüzün de seviyesini gösterir. 10 milyar 247 milyon euro yatırım, 22 milyar euro kira bedeli, 32 milyar euroluk bir projeden bahsetmek mümkün. 150'den fazla havayolu şirketinin bu alanı kullanacağını planlıyoruz. Yılda 90 milyon yolcuyu ağırlayabilecek. 3. fazda 120 milyona, 4. faz tamamlandığında 150 milyona çıkarak dünyanın en büyük projesi olacak. Bütün bu fazların baştan iyi planlanması gerekiyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.