1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu: Elimizde kayıtları var
Davutoğlu: Elimizde kayıtları var

Davutoğlu: Elimizde kayıtları var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane'de düzenlenen AKP mitinginde konuştu.

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Gümüşhane mitinginde halka seslendi.

Konuşmasında, "Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bize yaban diyar yakışmaz" diyen Davutoğlu, "Gerçekten milletin önüne hoca unvanıyla çıkanların ilk vazifesi o milletle yaşamak, o milletle düşünmek, o milletin bağrında toprağa girmektir. Allah şahittir ki bazı hoca adı altında yurtdışından bu kumpası yapanlar, onlar işte o hocalık unvanını da hak etmezler. Milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler" şeklinde konuştu.

Din dersini kaldıracağız, diyaneti kaldıracağız diyenler sandığa gömülürler. CHP de HDP de din dersini kaldıracağız diyorlar yarış içinde. Bunlara izin verir misiniz siz? Din derslerinin Diyanet'in kaldırılmasına göz yumar mısınız? Onlar akıllarını başka yerlerden alırlar. Üst akıldan alırlar. Bakın şimdi yine bugünlerde bu paralel çete harekete geçti.

Seçimlerden önce hep bunu yaparlar. 2013 Mayıs'ında Türkiye ekonomisi zirve yapmıştı. Türkiye IMF'ye son taksitini ödemişti. Gezi provokasyonunu başlattılar. Vandallar İstanbul sokaklarını, Ankara sokaklarını İzmir sokaklarını doldurmaya kalkıştı. Gümüşhane'ye ulaşabildiler mi? Siz vandallara, palavracılara meydanı bırakmadınız. Onlar buraya kolay kolay gelemezler.

17-25 Aralık'ta bu sefer, müslüman halkın dini duygularını istismar ederek topladıkları paralarla, kumpaslara giren paralel çeteyi harekete geçirdiler. Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bazı hoca adı altında yurt dışından bu kumpası yapanlar, onlar bu hocalık unvanını hak etmezler, bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler.

Dün paralel, yargıda bir darbe yapmaya kalkıştı. Yetkili olmayan bir mahkeme yasaların dışını çıktı tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Niye bunu yapıyorlar? "Paralel olarak biz buradayız" diyorlar Devlet olarak millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız.

Bu memleket sahipsiz değil. Yargıda örgütlenmeye izin vermeyeceğiz. Savcılarımız, hakimlerimiz ve avukatlarımız vicdanının sesini dinlesin devletin emirlerini alsın. Pensilvanya'dan talimat almasınlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.