1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar
Davutoğlundan flaş açıklamalar

Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MYK'da alınan olağanüstü kongre kararından sonra flaş açıklamalarda bulundu.

A+A-

569421.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşamki görüşmesinden olağanüstü kongre kararı çıktı. Bugün toplanan MYK'dan sonra açıklama yaptı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

25 yıllık tarihte bir akademisyen olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için büyük bir gururdu. Bugün geldiğimiz bu noktada artık perspektifimizi paylaşma zamanımız geldiği görüşündeyim.

Benim AK Parti başkanlığım dönemimde tek bir istifa yaşanmamış tek bir ihtilaf veya ayrılık olmamıştır. Bu konuda bana katkıda bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Sonra partimizi seçime götürdük. Paralel yapı faaliyetleri, Suriye'de ortaya çıkan görüşmeler, suhuletle ülkeyi seçime götürmenin yanında hamd olsun 62. hükümetimiz ülkeyi seçime götürdü.

"YENİDEN BİSMİLLAH..."

Sonra bir meydan okuma da Kobani olayları döneminde yaşandı. Bu dönemde ülkemizdeki yatırımların devam ettirilmesi de önemli bir görevdi. Osman Gazi köprüsü geçtiğimiz günlerde açıldı. Dönemimizde hiçbir yatırımda aksama olmadı. 25 öncelikli dönüşüm programıyla da ekonomimizin çerçevesi çizilmiştir.

Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyebileceği bir gündür. 7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem en kritik dönemdi. Çok şükür bu dönemde başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek hiçbir şey yaşanmadı.

Hamd olsun huzurunuzdayım. Kriz bekleyenler, hükümetsizlik bekleyenler yanıldı. Hiçbir kararı alırken beklemedik. Bir dakika bile düşünmeden en radikal, en zor kararları aldık.

"TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK"

23 Temmuz günü yaptığım güvenlik zirvesinde bütün güvenlik birimlerine şu talimatı verdik. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehirleri terörden temizleninceye kadar mücadele devam edecektir.

"3 AYDA BÜTÜN VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK"

Hesap verme makamında olan bir vatandaş olarak 3 ayda bütün vaatlerimizi yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Demokrasi tarihinde az görülmüş bir husustur.

Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Başbakan dönemiydi. O gün 'emanetçi başbakan istemiyorum' demişti. Ben emaneti üstlendim ama hakkını vermek için gece gündüz çalıştım. Teşkilatlarda atamalarda şahsi yetkimi kullanmamışımdır. Partiler geleneğiyle yaşar. Bu dokunun sağlam kalmasını asli unsur gördüm ve sadık kaldım. Adım atmadığım vilayet kalmadı, 81 ile gittim. Bazı illere 7-8-9 kere gittim.

22 MAYIS'TA KONGRE

AK Parti tüzüğünde yeralan maddeler ışığında MYK yaptığımız istişare sonucunda 22 Mayıs Olağan üstü kongreye gitme kararı aldım.

Genel Başkanın değişmesi daha doğru bir karardı. Kongrede aday olmayacağım.

Davutoğlu: "Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim"

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURU BENİM ONURUMDUR"

5 temel hukuku gözeteceğimi duyururum. Cumhurbaşkanıyla şahsi kardeşlik hukukumuz var. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Başbakan Başdanışmanı olarak da Dışişleri Bakanı'yken de her zaman bu dost hukukunu ön planda tuttum.

Cumhurbşkanı ile son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur, ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmamaları icap eder.

Aday olmayacağım ama; AK Parti'nin bir neferi olarak milletvekilliğime ve demokrasi için siyaset yapmaya devam edeceğim.

Bütün teşkilatlarımıza, kurucu üyelerimize, bütün Ak üyelere teşekkür ediyorum.

Herkese hakkımı helal ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.