1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Davutoğlu'ndan müjde üstüne müjde
Davutoğlundan müjde üstüne müjde

Davutoğlu'ndan müjde üstüne müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ni açıkladı.

A+A-

Davutoğlu açıkladığı pakette bir çok alanla ilgili ciddi teşvikler açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

"Kasım, Aralık, Ocak aylarında dönüşüm programlarını ilan etmiştik. Bir çok noktasal ve sektörel bazlı açılımları gündeme getirmiştik. Ekonomik kriz noktasında baktığımızda özellikle Avrupa'daki ekonomik krizin bize gösterdiği çok açık bir gerçek var, istihdamı önceleyen üretime dönük sanayi yatırımlarının güçlü olduğu ekonomiler krizlere daha dayanıklı oluyorlar. Üretim boyutu zayıf ekonomik yapılar ise, Avrupa'da sanayi yatırımlarının zayıflayıp, daha çok üretimden daha çok hizmet sektörüne dayalı ekonomilerin bu dirençlere dayanması zor oluyor.

Bugün açıklayacağımız 11 ayaklı tedbir paketiyle, üretimi, istihdamı, sanayi yatırımlarını geliştirecek bazı önemli adımlar atacağız. Bu çerçevede her şeyden önce salı günü paylaşmış olduğum emekli vatandaşlarımızla ilgili paketi de burada teyiden vurgulamak istiyorum.

Açıkladığım gibi, bundan sonra 1100 türk lirasının altında emekli aylığı alanlara yüz lira zam yapıyoruz. Bin liranın altında olan aylıklara yüz lira zam yapıyoruz. Bu yaklaşık 4 milyarlık bir katkının, beş milyon emekli vatandaşımıza aktarılması anlamına geliyor.

Ayrıca emekli olup ticaret faaliyetinde bulunan emeklilerimiz için de yüzde 15'lik kesintiyi yüzde 10'a çekiyoruz. Bu da 50 tl'lik bir artış yapıyor. 65 yaş aylığını da 200 liraya çıkarıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.