1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dayı Yıldırım: Sakine Cansız Çok Zeki Bir Çocuktu
Dayı Yıldırım: Sakine Cansız Çok Zeki Bir Çocuktu

Dayı Yıldırım: Sakine Cansız Çok Zeki Bir Çocuktu

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın Tunceli’de yaşayan dayısı Hüseyin Yıldırım, Sakine Cansız’ın çocukluk günlerini anlattı.

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın Tunceli’de yaşayan dayısı Hüseyin Yıldırım, Sakine Cansız’ın çocukluk günlerini anlattı. Dayı Yıldırım, Cansız'ın küçüklüğünde zeki bir çocuk olduğunu söyledi.

        1960 yılında babası memur olan Sakine Cansız, şehir merkezinde bulunan ve büyük çoğunlukla fakir ve memur ailelerinin kaldığı Kışla Lojmanları'nda uzun süre kaldı. Çocukluğunun büyük bölümü burada geçen Cansız, cezaevi sürecinin ardından bir daha Tunceli’ye uğramadı.

        Fransa’nın başkenti Paris’teki Kürdistan Enformasyon Merkezi (CİK) bürosunda öldürülen Sakine Cansız’ın Tunceli’de yaşayan dayısı Hüseyin Yıldırım, memur bir ailenin 8 çocuğundan ikincisi olan Sakine Cansız’ın çocukluğunun geçtiği Kışla Lojmanları'ndaki günleri anlattı. Sakine Cansız’ın babasının memur olmasının ardından Tunceli şehir merkezine geldiklerini ifade eden Hüseyin Yıldırım, “Sakine’nin babası 1960 yıllarında memur olunca köyden şehre geldiler. En çok bu evde oturdular. 8 kardeşten ikincisiydi. Orta halli bir ailenin kızıydı, küçükken çok zekiydi hepimiz de çok seviyorduk.” dedi. Cansız’ın anne ve babası ile 7 kardeşi ise yıllardır yurt dışında yaşıyor.

CİHAN

Dayı Yıldırım: Sakine Cansız çok zeki bir çocuktu

Dayı Yıldırım: Sakine Cansız çok zeki bir çocuktu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.