1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dedelerinden Kalan Marangoz Malzemelerini Müzeye Bağışladılar
Dedelerinden Kalan Marangoz Malzemelerini Müzeye Bağışladılar

Dedelerinden Kalan Marangoz Malzemelerini Müzeye Bağışladılar

İnegöl Belediyesi’nin mobilyanın tarihine de ışık tutmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı mobilya müzesinde geri sayım başladı.

A+A-

İnegöl Belediyesi’nin mobilyanın tarihine de ışık tutmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı mobilya müzesinde geri sayım başladı. Mobilya ve Ağaç İşçiliği Müzesi çalışmalarına başlayan yetkililer, müzede sergilenecek envanterleri toplamaya devam ediyor. Ömer Gürkan ile İsmail Gürkan isimli kardeşler, dede ve babalarından kalan 150 parça marangoz malzemesini Müze Koordinatörü Nedim Bayram’a teslim ederek, dünyada bir ilk olan mobilya müzesine ilk bağışı gerçekleştirdi.

Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen teslim töreninde 150 parça marangoz malzemesini teslim alan Müze Koordinatörü Nedim Bayram, 2005 yılında İnegöl’e ilk ilçe kent müzesini kazandırdıklarını belirterek, "2005 yılında Belediye Başkanımızın istekleri doğrultusunda belediye meclisimizin aldığı karar ile Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi ile alakalı oluşumlara başlamıştık. 2009 yılında ise eski Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın katılımı ile Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesini açtık. Kent Müzemiz, Türkiye’nin değişik şehirlerindeki 38 müzeye örnek ve model oldu.” dedi.

Çalışmaları süren mobilya müzesi için BEBKA’dan destek aldıklarını dile getiren Bayram, "Belediye Başkanımız ile yapmış olduğumuz görüşmede 150’ye yakın ülkeye ihracat yapan mobilya sektörü ile ilgili bir mobilya müzesinin kurulması çalışmalarına başladık. Mobilya müzesi ile alakalı çalışmalara başladıktan sonra Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) yaptığımız proje kabul gördü. BEBKA’dan iyi bir hibe aldık. İnşallah 1 buçuk ay içerisinde müzenin oluşturulacağı yerle alakalı çalışmalara başlayacağız. Bu çalışmanın ardından mobilya müzesi içerisindeki canlandırmalara da başlayacağız." diye konuştu.

Ömer ile İsmail Gürkan isimli kardeşlerin dedelerinin Bulgaristan’da kullandığı marangozluk ile ilgili bir kısım malzemelerini, teslim alacaklarını belirten Nedim Bayram, "Bu duyarlılıktan dolayı Gürkan kardeşlere teşekkür ediyorum. İnegöl’de eski ustalarımızın bu tipte malzemeler varsa, İnegöl’de oluşturacağımız dünyanın ilk mobilya ve ağaç işçiliği müzesinde sergilenmek kaydıyla bizlere bağışta bulunmalarını rica ediyorum. Kent müzesi örneğinde olduğu gibi mobilya müzesini de eski mobilyacı ustalarımızın getireceği malzemelerle taçlandırmak istiyoruz." dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Ömer Gürkan ise böyle bir bağışta bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirtirken, kullanılmayan mobilya malzemelerinin müze yetkililerini verilmesi yönünde vatandaşlardan ricada bulundu.

CİHAN

Dedelerinden kalan marangoz malzemelerini müzeye bağışladılar

Dedelerinden kalan marangoz malzemelerini müzeye bağışladılar

Dedelerinden kalan marangoz malzemelerini müzeye bağışladılar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.