1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Değerlerimizi öğretmeyen eğitim başarısızdır"
Değerlerimizi öğretmeyen eğitim başarısızdır

"Değerlerimizi öğretmeyen eğitim başarısızdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam’ı yanlış öğrenenler DEAŞ, El Kaide, Boko Haram gibi eli kanlı örgütlerin ağına düşer. Çocuklarımıza medeniyetimizin, kültürümüzün değerlerini öğretmeyen eğitim-öğretim sistemi başarısızdır.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'nca AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Engelleri Aşanlar 2017 programına katıldı. "Bugün farklı duygular içinde sizlerin karşısında bulunuyorum" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

- ÇAĞ ATLATTIK: Geçtiğimiz 15 yılda ülkemize her alanda olduğu gibi engellilerimizin sorunlarının çözümü konusunda da adeta çağ atlattık. Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki pek çok toplumda engelliler bir yük olarak görülürken ve buna göre bir muamele görürken bizde tam tersine bir lütuf olarak kabul edilmiştir. Asıl önemli olan engelli veya engelsiz olmak değil, insan olmaktır, adem olmaktır. İktidarlarımız döneminde engellilerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, gariplerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, tüm ihtiyaç sahiplerimize hizmet için 235 milyar liralık bir kaynak kullandık.

- HANGİMİZİN GARANTİSİ VAR?: Önce kendimize şu soruyu sormamız gerekir. Görememek, duyamamak, konuşamamak, yürüyememek, algılayamamak bir eksiklik midir? Asla değildir. Işığı kapattığımızda biz de göremeyiz. Duvarları yalıtılmış bir odaya girdiğimizde biz de duyamayız. Yabancı bir ülkeye gittiğimizde biz de lal oluruz. Ayaklarımız uyuştuğunda biz de yürüyemeyiz. Uykuya daldığımızda biz de çevremizle irtibatı kaybederiz. Yarın hangimizin bu engellerle sürekli yaşamak zorunda kalmayacağının garantisi var mıdır? Öyle ya, her engelli doğuştan bir engelle doğmaz. Engelli kardeşlerimize de tıpkı köken, inanç, dil, derimizin rengi gibi diğer farklılıklarımızın öteside insan gözüyle bakma anlayışını 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerine kazandırmak zorundayız. Gerekiyorsa ilkokuldan itibaren çocuklarımıza bunun eğitimini vermeliyiz.

- ÇÖZÜM MEDENİYETİMİZDE: İslam'ı kendi medeniyetimizin kaynaklarından değil de dünyanın başka köşelerindeki yanlış uygulamalardan öğrenenler dönüp dolaşıp ya DEAŞ, El Kaide, Boko Haram gibi eli kanlı örgütlerinin ağına düşer ya da mezhepçilik fitnesine odun taşır. Biz meselelerimizin çözümünü kendi medeniyetimizde, kendi tarihimizde arayacağız. Asırlar önce engellilerini musikinin gücüyle, suyun ferahlığıyla, canlılarla iletişimle topluma kazandıran bir medeniyetin bugün hala engelli sorununu tartışıyor olması gerçekten üzüntü verici.

- DEĞERLER EĞİTİMİ: İşte bunun için değerler eğitimi çok önemli. Çocuklarımıza medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün değerlerini öğretmeyen bir eğitim-öğretim sistemi benim gözümde başarısızdır, başarısız olarak da kalacaktır. Şehirlerimizin binalarından yollarına, parklarından toplu taşım araçlarına kadar engellilerin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak planlaması gerekiyor. Bu arada Erdoğan dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi de kabul etti. Öte yandan Ürdün Kralı II. Abdullah da yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek.

MÜFTÜNÜN KIYDIĞI NİKAHA ŞAHİTLİK ETTİ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin oğlunun nikah şahitliğini yaptı. Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun kıydığı nikahta, Furkan Canikli ile Rabia Tuna çiftinin şahitleri arasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım da yer aldı. Sönmezoğlu'nun, belediye nikah memurları gibi kırmızı renkte cübbe giydiği dikkat çekti./AHBR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.