1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dekan Prof. Dr. Tekinay: Öğrencimizi Kendi İşinin Sahibi Yapacağız
Dekan Prof. Dr. Tekinay: Öğrencimizi Kendi İşinin Sahibi Yapacağız

Dekan Prof. Dr. Tekinay: Öğrencimizi Kendi İşinin Sahibi Yapacağız

Türkiye’nin Su Ürünleri eğitiminde öncüsü olmayı planlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, öğrencilerine gelecek kaygısı yaşatmayacak proje ve çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

A+A-

Türkiye’nin Su Ürünleri eğitiminde öncüsü olmayı planlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, öğrencilerine gelecek kaygısı yaşatmayacak proje ve çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 25 öğrenci kontenjanının yanında 10 uluslararası öğrenci alacak fakülte ile ilgili açıklamalarda bulunan Dekan Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, yeni gelecek öğrencilere kılavuz olacak ve örnek teşkil edecek bir akademik yıl geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye su ürünleri sektörünü daha iyi yerlere taşıyabilmek için, her alanda donanımlı, her konuda kendini yetiştirmiş kaliteli su ürünleri mühendislerine ihtiyaç olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Tekinay, fakülte olarak genç mühendis adaylarını dört dörtlük yetiştirerek sektöre daha çok sahip çıkmayı hedeflediklerini ifade etti. Sektörde olan işgücü eksikliğini doldurmak üzere kolları sıvadıklarını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Tekinay, “İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi olarak sektördeki boşluğu doldurmak için çalışıyoruz. Tabii ki İzmir’de olmamızın avantajı çok yüksek.” dedi.

Öğrencileri üçüncü sınıftan itibaren branşlara ayıracaklarını söyleyen Prof. Dr. Tekinay, mezun öğrencilerin kesinlikle işsiz kalmamasını sağlayacak bir müfredatla sektöre kazandırılacağını vurguladı. Dekan Prof. Dr. Tekinay, “Öğrencilerimizin kimisi yetiştirici olacak, kimisi avcı olacak, kimisi işlemeci olacak, kimisi kaptan olacak, kimisi dalgıç olacak. Aynı zamanda girişimcilik eğitimlerimiz de mevcut. Kimisi de kendi işini kuracak. Hedeflerimizden biri de mezun öğrencimize kendi iş yerini kurdurmak. KOSGEB kredileri, TÜBİTAK desteklerini kullanarak öğrencilerimizi aynı zamanda iş sahibi yapmayı da hedefliyoruz. Mezun oldukları zaman işsiz kalmaları durumu kesinlikle söz konusu olmayacak.” diye belirtti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.