1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demir Çelik Sektörüne Eleman Yetiştirecek Okulun Temeli Atıldı
Demir Çelik Sektörüne Eleman Yetiştirecek Okulun Temeli Atıldı

Demir Çelik Sektörüne Eleman Yetiştirecek Okulun Temeli Atıldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde temeli atılan Lapseki Endüstri Meslek Lisesi, demir çelik sektörüne eleman yetiştirecek.

A+A-

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde temeli atılan Lapseki Endüstri Meslek Lisesi, demir çelik sektörüne eleman yetiştirecek. Okul, hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılacak.

Çelik İhracatçıları Birliği ile İÇDAŞ tarafından yaptırılacak 16 derslikli lisenin temeli törenle atıldı. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, işadamları ve diğer vatandaşlar katıldı. Bir konuşma yapan Vali Çınar, okulun önemine değinerek, kendisinin de endüstri meslek lisesi mezunu olduğunu ve bu temel atmanın kendisi için ayrı bir önem kazandığını söyledi. Çınar, "Torna tesviyeciydim. Çok demir yonttuk, çok eğe yaptık. Belki de şu an eğitim sistemimizdeki küçük bir çarpıklıktan bahsetmek gerekir. Hiçbir zaman uğraşamayacağım bir mesleği seçmiş oldum. Hayırseverlere teşekkür ederim. Ülkemize ve milletimize kazandıkları sermayelerle güzel yatırımlara imza atarak gelişime katkıda bulunacaklardır." dedi.

Okul, 16 derslik ve üç atölyeden oluşuyor. 5 milyon liraya malolacak okulun mezunlarının, bölgedeki demir çelik sektöründe ara eleman açığını kapatması hedefleniyor. CİHAN

Demir çelik sektörüne eleman yetiştirecek okulun temeli atıldı

Demir çelik sektörüne eleman yetiştirecek okulun temeli atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.