1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Demirtaş: Çözüm Süreci Türkiye’nin Ab İlişkilerine Pozitif Katkı Sağlıyor
Demirtaş: Çözüm Süreci Türkiye’nin Ab İlişkilerine Pozitif Katkı Sağlıyor

Demirtaş: Çözüm Süreci Türkiye’nin Ab İlişkilerine Pozitif Katkı Sağlıyor

Bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’e gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, silahların susmuş olmasının AB’de önemli yankı yaptığını kaydederek, ‘‘Demokratik siyasal çözümün aranıyor olması Avrupa’da da önemli yankı ve destek buluyor.

A+A-

Bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’e gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, silahların susmuş olmasının AB’de önemli yankı yaptığını kaydederek, ‘‘Demokratik siyasal çözümün aranıyor olması Avrupa’da da önemli yankı ve destek buluyor. Bu sürecin AB-Türkiye ilişkilerini de pozitif etkilediği hissediliyor.’’ dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ile görüşmelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Brüksel’e geldi. Demirtaş, ilk görüşmesini Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile yaptı. Çıkışta Komiser Füle ile görüşmenin son derece olumlu geçtiğini ifade eden Demirtaş, ‘‘Özellikle son görüşmemizden bu yana devam eden demokratik çözüm ve barış sürecine dair karşılıklı görüş alış verişi yaptık. Gidişattan son derece memnunlar. Silahların susmuş olması ve demokratik siyasal çözümün aranıyor olması Avrupa’da da önemli yankı ve destek buluyor. Bu sürecin AB-Türkiye ilişkilerini de pozitif etkilediğini ve uzun süredir kaybolan heyecanın yeniden canlandığı buradan da hissediliyor.’’ şeklinde konuştu.

‘PARTİMİZİN AB NEZDİNDEKİ SAYGINLIĞI ARTIYOR’

Yeni anayasa çalışmaları konusunda partisinin görüşlerini Füle ile paylaştıklarını kaydeden BDP Lideri, Füle’nin sürecin başından bu yana çok önemli destek sunduğunu ifade etti. Kendilerinden AB’nin bir talebinin olup olmadığının sorulması üzerine Demirtaş, ‘‘Hayır, daha çok karşılıklı süreç değerlendirmesi ve bilgilendirme oldu diyebiliriz. Partimizin AB kurumları nezdinde etkinliğinin ve saygınlığının da çok daha artmış olduğunu bu toplantılarda gözlemliyoruz. Partimize karşı büyük bir güven var.’’ dedi.

‘YENİ ANAYASA YAPIMINDA BDP KESİNLİKLE İÇİNDE OLACAKTIR’

Kendilerinin özellikle Türkiye’nin önünün açılması ve Türkiye’de demokratikleşmenin cesaretlendirilmesi hususlarında AB’nin önemli rol oynayabileceğini ifade ettiklerini kaydeden Demirtaş, yeni anayasa konusunun da görüşmede ele alındığını ifade ederek, ‘‘Yeni anayasa hususunda net bir tutuma sahibiz. Türkiye yeni bir anayasa yapacaksa BDP kesinlikle bunun içinde olacaktır, öncüsü olacaktır. Yeni bir anayasa her bir yurttaşın hakkı ve beklentisi. AB de Türkiye ile ilişkilerinin ilerlemesi açısından yeni anayasayı önemsiyor.’’ şeklinde konuştu.

Demirtaş ayrıca Brüksel ziyaretlerinin çok önceden planlandığını ve dördüncü İmralı görüşmeleri ile bir ilişkisinin olmadığını vurguladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.