1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Deney Mağduru Öğrenciler Taburcu Edildi
Deney Mağduru Öğrenciler Taburcu Edildi

Deney Mağduru Öğrenciler Taburcu Edildi

Kağıthane'de bir ilköğretim okulunun öğrencileri okul bahçesinde yıl sonu etkinliği düzenledi.

A+A-

Kağıthane'de bir ilköğretim okulunun öğrencileri okul bahçesinde yıl sonu etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamındaki bilim şenliğinde yapılan bir deney sırasında patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan 6 öğrenci çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ellerinden ve yüzlerinden yaralanan öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Çağlayan Vatan Caddesi Zuhal Sokak’ta bulunan Zuhal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen yıl sonu etkinlikleri kapsamında bilim şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde yapılan etkinlikler çerçevesinde, öğretmenler tarafından yapılan deney sırasında patlama yaşandı. Patlamada 4’ü kız, 6 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler için okula sağlık ekipleri çağrıldı. Öğrenciler ilk tedavilerinin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma ve Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

Öğretmenler ve okul idarecileri patlama ile ilgili vermedi fakat tedavileri tamamlanan bazı öğrenciler başlarından geçenleri anlattı. Bahçede yapılan deney sırasında patlama yaşandığını belirten bir kız öğrenci, “Bir deney yapıyorduk. Bir anda patlama oldu. 4 kız 2 erkek öğrenci yaralandı.” dedi. Okulda bulunan görgü tanığı öğrenciler de olayı doğruladı. Öğrenciler, “Okulda bilim şenliği vardı. Bir anda patlama oldu ve herkes bağırdı. Deney yapılıyordu. Bir küp şişe vardı. Onun içine bir şeyler koydular. Yanlış bir şeyler koydular herhalde. Hoca çekilin dedi, onlar da çekilirken patlama oldu.” şeklinde konuştu.

Hastanelerde tedavileri tamamlanan öğrenciler taburcu edildi. Öğrencilerin ellerinde ve yüzlerinde yanıklar olduğu gözlendi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.