1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ‘denizli Ev Tekstilinde Avrupa'nın En Önemli Tedarikçisi Konumuna Geldi’
‘denizli Ev Tekstilinde Avrupanın En Önemli Tedarikçisi Konumuna Geldi’

‘denizli Ev Tekstilinde Avrupa'nın En Önemli Tedarikçisi Konumuna Geldi’

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizlili firmaların özellikle ev tekstili alanında Uzakdoğu Asya firmalarının bariz bir şekilde önüne geçerek, bilhassa havlu-bornoz ürünlerinde Avrupa'nın en önemli tedarikçisi konumuna ge.

A+A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizlili firmaların özellikle ev tekstili alanında Uzakdoğu Asya firmalarının bariz bir şekilde önüne geçerek, bilhassa havlu-bornoz ürünlerinde Avrupa'nın en önemli tedarikçisi konumuna geldiğini söyledi. DTO, tetkik ve inceleme için Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katıldığı bir heyetle Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Heimtextil Fuarı’nda incelemelerde bulundu.

Fuarla ilgili değerlendirme yapan DTO Başkanı Özer, Denizli’nin 61 firması bulunan Bursa ve 67 firmayla katılan İstanbul'un ardından 47 firmayla üçüncü sırada yer aldığını kaydetti. Özer, “Bunu nüfusa ve ekonomik ölçeğe göre kıyasladığımızda ülke boyutunda, 2012 yılında olduğu gibi 2013'te de Heimtextil Fuarı’nda ülke liderinin yine Denizli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan Denizli’nin dinamik girişimcisi, sanayici ve ihracatçı firmalarımızla gurur duyuyoruz, kendilerini ilimiz adına tebrik ediyoruz. Her zaman da onların yanındayız.” dedi.

Bu yıl üç holde stant açan Denizlili firmaların, geçen yıl olduğu gibi moralinin yerinde olduğunu ve geleceğe umutla baktığını gördüklerini belirten Necdet Özer, “Fuara yoğun bir ziyaretçi akını vardı. Firmaların stantlarına yaptığımız ziyarette, katılımcıların potansiyel alıcılarla görüşme yapar durumda olduğunu ve Denizli ürünlerine büyük ilgi gösterildiğini gördük.” şeklinde konuştu. Denizli'nin ihracatında geçmişten bugüne önemli bir paya sahip olan tekstil-dokuma sektöründe faaliyet gösteren fuar katılımcılarının, karşılaştıkları ilgi sebebiyle bilgi ve teknolojiyi daha yoğun kullanarak katma değeri yüksek üretim yapısına ulaşmanın azim ve gayreti içine girdiğini, bunun Denizli adına hem umutlandırıcı hem de sevindirici olduğunu belirten Özer, “Bugünün dünyasında sosyoekonomik bir gerçeklik olarak, uluslararası arenada rekabet edebilmek ve sürdürülebilirlik bakımından uygun maliyetle, uygun zamanda ve yerde üretmek, tanıtım ve satış için uluslararası fuarlara katılmak adeta bir zorunluluktur." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.