1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Denizli İhracat Artışında Türkiye Birincisi Oldu
Denizli İhracat Artışında Türkiye Birincisi Oldu

Denizli İhracat Artışında Türkiye Birincisi Oldu

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında birinci olduğunu söyledi.

A+A-

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında birinci olduğunu söyledi.

Denizli ihracatı, özellikle son bir yıldır devam eden başarı trendini sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Kocasert, “Türkiye toplam ihracatı mayıs ayında yüzde 8,6 oranında, ocak-mayıs döneminde ise yüzde 4,4 oranında bir yükseliş gerçekleştirirken Denizli, hem aylık bazda hem de beş aylık dönem dikkate alındığında ülke genel performansının önüne geçmiş durumda. DENİB mayıs ayında 172 milyon dolarlık ihracatı kayda alarak, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 15 oranında bir artış yakaladı. Ocak-mayıs döneminde ise 836 milyon dolarlık ihracatı kayda alarak geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 21’lik bir yükselme kaydetti.” dedi.

TİM verilerine göre toplam Denizli ihracatı değerlendirildiğinde 2013 yılının Mayıs ayında yüzde 15 artışla 265 milyon dolar, Ocak-Mayıs döneminde ise yüzde 13’lük artışla 1 milyar 238 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini vurgulayan Kocasert, “Bu değerlerle Denizli, mayıs ayında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında ihracatını en fazla artıran il oldu. Daha önce müteakip defalar Gaziantep’in ardından ikinci olan Denizli, bu ay birinci sırada yer aldı.” diye konuştu.

Denizli’deki gelişmelerin kendilerini fazlasıyla sevindirdiğini vurgulayan Kocasert, şunları kaydetti: “Öte yandan genel olarak ülke ekonomimizdeki olumlu haberler çok daha önemli ve sevindirici. Uluslararası kredilendirme kuruluşlarının peş peşe gelen not artırımları ve Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülke olarak ilan etmeleri önümüzdeki dönemde Türkiye’yi bir adım daha öteye taşıyacak gelişmeleri beraberinde getirecek. Fitch, Moody’s ve JCR'nin son not artırımları ile Türkiye’ye daha fazla yabancı yatırım gelecek. İhracat Türkiye ekonomisinin bel kemiği olmaya devam ediyor. Türkiye’nin daha fazla yabancı yatırım çekmesiyle birlikte ülkemiz bir üretim ve pazarlama merkezi haline gelebilir. Şüphesiz bu Türkiye’nin ihracat artışını olumlu etkileyecektir. Bu ivmeyi, katma değeri yüksek ürünler üretmekte daha fazla mesafe katetme ve yurt dışında önemli markalara yatırım yapma veya yeni güçlü markalar oluşturmakla birleştirebilirsek, Türkiye ihracatındaki gözle görünür sıçramaya hep birlikte şahit olacağız.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.