1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Denizli Platformu’ndan Altyapı Yatırımlarına Destek
Denizli Platformu’ndan Altyapı Yatırımlarına Destek

Denizli Platformu’ndan Altyapı Yatırımlarına Destek

Denizli’de 27 sivil toplum kuruluşunun çatı kuruluşu olan Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, Taksim Gezi Parkı bahane edilerek yapılan eylemleri iş âlemi olarak üzüntü, dikkat ve endişeyle takip ettiklerini bildirdi.

A+A-

Denizli’de 27 sivil toplum kuruluşunun çatı kuruluşu olan Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, Taksim Gezi Parkı bahane edilerek yapılan eylemleri iş âlemi olarak üzüntü, dikkat ve endişeyle takip ettiklerini bildirdi. Platform, ülkenin kalkınmasında baraj, köprü, havaalanı gibi yatırımların çok önemli olduğunu vurguladı.

Platform, Karahayıt Colossae Thermal Otel'de düzenlediği basın toplantısında itidal çağrısı yaptı. Platform adına hazırlanan bildiriyi okuyan Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, iş âlemi açısından barış ve güvenin piyasalar için çok önemli olduğunun herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Uzun zamandan beri Türkiye'de elde edilen istikrar ve güven ortamına dayalı ekonomik gelişme ve performansın herkesin malumu olduğunu dile getiren Özer, “Bundan da memnunuz ama dünya nezdinde kritik olan bir yıldan, bir süreçten geçildiği de gerçektir. Son günlerde siyasi istikrarla gelen ekonomik istikrarın yaşandığı bir dönemde meydana gelen toplumsal olayların, bilhassa turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı şu günlerde ülkemizin itibarı ve imajına da zarar vereceği bir gerçektir ve vermeye başlamıştır. Bu istikrar ortadan kalkarsa 10 yılda gelinen nokta, yapılan ve yapılması planlanan tüm güzel şeyler yok olacaktır.” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için hedeflere ulaşmakta ülke, bölge ve Denizli kalkınması için ihtiyaç duyulan ve önemli gördükleri altyapı hizmetleri olan baraj, köprü, havaalanı gibi yatırımlarda gecikmeler, aksamalar olabileceğini vurgulayan Özer, “Kişilerin, hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesi vatandaşlık hakkıdır ancak son günlerdeki gösterilerin, bu amacın dışına çıkarılarak farklı mecralara çekilmek istendiğini, gelişmelerin ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırladığını üzülerek görüyoruz. Olayların devam etmesi, sürtüşmelerin de sertleşmesiyle iş dünyasındaki kayıpların artmasından, hoşgörü ortamının kayabilmesinden kuşku duyuyoruz. Demokratik toplumlarda insanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi, normal karşılanması gereken bir davranıştır. Bunun sonucunda kişilerin yasal çerçevede protesto gösterisi yapması çok normal karşılanmalıdır. Bu hoşgörü kültürünün, geniş bakış açısının, demokrasinin bir gereğidir ancak her şeyde olduğu gibi bunda da seviyenin aşılmaması gerekmektedir.” diye konuştu.

Bir yandan kendi hak ve özgürlüklerini savunurken başka insanların malına ve canına kast etmeye çalışmanın adının başka bir şey olduğunu vurgulayan Necdet Özer, “Bizlere düşen sağduyulu, itidalli bir şekilde bu eylemlerden uzak durmaktır. Denizli iş âlemi mensupları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak taraflara, sağduyulu olmaları ve olayları en kısa sürede sonlandırmak için çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu ülke hepimizin, güçlerimizi birleştirip ihtiyaç duyulan sinerjiyi yaratma bizim elimizde. Bu sürecin itidal, hoşgörü ve sükunet içinde, demokratik bir şekilde tamamlanması en büyük arzumuzdur.” dedi.

Platform toplantısında Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocsert de hazır bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.