1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Denktaş, Kktc'de Tören Ve Etkinliklerle Anılıyor!
Denktaş, Kktcde Tören Ve Etkinliklerle Anılıyor!

Denktaş, Kktc'de Tören Ve Etkinliklerle Anılıyor!

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ölümünün birinci yıldönümünde Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) düzenlenen etkinlikte anıldı.

A+A-

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ölümünün birinci yıldönümünde Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) düzenlenen etkinlikte anıldı.

GAÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi ve Rauf Raif Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin, Milenyum Kompleks Senato Kongre Merkezi’nde düzenlediği anma etkinliği saat 09.00’da, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Denktaş’ın hayatı ile ilgili bir belgeselin gösterildiği etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

Anma etkinliğine, merhum Denktaş’ın oğlu Demokratp Partisi (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, torunları Rauf ve Can Denktaş, Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Cem Şahinkaya, GAÜ’lü akademisyen ve öğrenciler katıldı.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yaptığı konuşmada, bugün Kıbrıs adasının küçük bir köyünde doğup Türk Dünyası’nın lideri olmayı başaran büyük devlet adamı Rauf Denktaş’ı ölüm yıldönümünde hasretle andıklarını belirterek, etkinliği düzenleyen GAÜ’ye teşekkürlerini sundu.

Merhum Denktaş hakkında konuşma yapmanın hem kolay, hem de çok zor olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, kendisinin konuşmasında onunla çalışma imkanı bulan nesiller yerine onu yakından tanıma fırsatı bulamayan gençlere anlatmaya çalışacağını söyledi.

Serdar Denktaş, gençlere Denktaş’ı anlatamaya çalışırken aslında; Kıbrıs’ın tarihi, nereden nereye geldiği, Anadolu insanıyla sıkı bağların neden önemli olduğu ve kendi ayakları üzerinde durma becerisini gösterebilmeyi anlatmaktan geçtiğini ve bunu anlatmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.