1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Denktaş: Rüşvet İddiaları Artık Mahkemenin Konusu
Denktaş: Rüşvet İddiaları Artık Mahkemenin Konusu

Denktaş: Rüşvet İddiaları Artık Mahkemenin Konusu

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, bugün DP-UG’den istifa eden milletvekili Ejder Aslanbaba’nın rüşvet iddialarının, bu andan itibaren mahkemenin konusu olduğunu bildirdi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, bugün DP-UG’den istifa eden milletvekili Ejder Aslanbaba’nın rüşvet iddialarının, bu andan itibaren mahkemenin konusu olduğunu bildirdi.

Denktaş, Sibel Siber başbakanlığındaki Hükümet’in güven oylamasından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Hasan Bozer’den meclis tutanaklarının derhal çıkarılması ve kendisinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini söyledi.

Serdar Denktaş, Ejder Aslanbaba’nın kendisine rüşvet verdiği iddiası olduğuna işaret ederek, bu iddianın mahkemede kanıtlanması gerektiğini, bu nedenle dokunulmazlığının muhtemelen Perşembe günü kaldırılacağını ifade etti.

Aslanbaba’yı kendisinin dava edeceğini; iddialarını kanıtlaması gerektiğini ifade eden Serdar Denktaş, kendisinin Ejder Aslanbaba’yı dava etmesinin yanında “Meclis her ikimizi de dava etmelidir” dedi.

“Bizden talep ettiğini biliyoruz. Ve ne kadar haklı olduğumu gördüm. Bir seçim öncesi halkın önüne Aslanbaba’yı ben koydum. Nasıl bir insan olduğunu anlayınca da arkadaşların tüm ısrarlı istemine karşın adaylığına karşı çıktım” diyen Serdar Denktaş, “Bu oyunu tezgahlamak için ne istediğini, aldığını bilmek isterim” ifadesini kullandı.

Serdar Denktaş, bir gazetecinin milletvekili Ahmet Kaşif’in Aslanbaba’ya borç verdiğini bilip bilmediği yönündeki sorusunu, böyle bir bilgiye sahip olmadığını söyleyerek cevapladı.

Gazetecilerin Ejder Aslanbaba’nın kendisinden ne istediğini sorması üzerine, isteğin halen mahkeme aşamasında olan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)’e olan elektrik borcunun ödenmesi olduğunu ifade eden Denktaş, elektrik borcunun silinmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ejder Aslanbaba’nın kendisine rüşvet verdiği iddiasını mahkemede kanıtlaması gerektiğini, kanıtlayamaması halinde ise ülke dışına da çıkamayacağını, ülkede kaçacak yer araması gerektiğini ifade etti.

DP-UG Milletvekili Ahmet Kaşif ise gazetecilerin sorusu üzerine, Aslanbaba’ya sıkıntısını aşmak amacıyla borç verdiğini söyledi.

Kaşif, Aslanbaba’ya verdiği parayı bir başka arkadaşından temin ettiğini, verdiği borcun kendi parası olmadığını kaydetti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.