1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Derik'ten bir üzücü haber daha..
Derikten bir üzücü haber daha..

Derik'ten bir üzücü haber daha..

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit asker sayısı 4’e yükseldi.

A+A-

Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçesi yakınlarındaki Tepedağı Köyü mevkiinde, içerisinde görevden dönen ve ilçe jandarma komutanlığına gittikleri belirtilen asker ve geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılar tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı, bugün saat 09.20 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan 4 korucu ve 6 asker Derik ve Kızıltepe Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 4 asker kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay yerinde patlamanın etkisi ile geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Patlama bölgesinde sevk edilen çok sayıda asker, bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluştururken, olay yerine kimse yaklaştırılmadı. Güvenlik güçleri kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operısyon başlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ!

Saldırıyla ilgili Mardin Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Derik-Mardin karayolunda bulunan Ilıca Mahallesi Civarında bugün saat 08.30 civarında mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapan aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğu ve 2'si ağır olmak üzere 7 personelin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Yaralılar, süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup, halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.