1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Destici: Marjinallerle Mesafeli Olup Evinize Dönün, Bedelini Ödeyemezsiniz
Destici: Marjinallerle Mesafeli Olup Evinize Dönün, Bedelini Ödeyemezsiniz

Destici: Marjinallerle Mesafeli Olup Evinize Dönün, Bedelini Ödeyemezsiniz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gezi Parkı eylemlerinin kabak tadı vermeye başladığını, Türk milletine zarar verdiğini, amacın üzüm yemek değil bağcıya dövmek olduğunu gösterdiğini söyledi.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gezi Parkı eylemlerinin kabak tadı vermeye başladığını, Türk milletine zarar verdiğini, amacın üzüm yemek değil bağcıya dövmek olduğunu gösterdiğini söyledi. Eylemlerin devam etmesi halinde buradaki iyi niyetli olanların bunun bedelini ödeyemeyeceğini belirten Destici, "İyi niyetli sağduyu sahibi, vatandaşlarımıza sesleniyorum. Artık bu anlaşıldı. Onlar evlerine dönsünler. Marjinal gruplarla aralarına mesafe koysunlar. Demokratik hakları talep etmede biz onların yanındayız. Sonuna kadar şiddete başvurmadan sokaklara da çıkarırız gösteri, eylemde yaparız. Ama bu marjinal, ayrılıkçı, dış destekli bu gruplarla aralarına mesafe koysunlar ve evlerine dönsünler. Memleketin ve milletin hayrına olan, demokrasinin gereği de budur." dedi.

Destici, memleketi Eskişehir’de Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven’in oğlunun düğün törenine katıldı. Ahmet Güven ile Elvan Tiryakioğlu'nun nikah şahitliğini yapan Destici, daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İŞİN ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Nikâh sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Destici, Gezi eylemcilerini temsilen Taksim Dayanışma Grubu'nun eylemlere devam kararı alması ve açıklamaların içeriğine bakıldığında eylemlerin ağaç ve çevre duyarlılığını ötesine geçtiğinin net bir şekilde görüldüğünü vurguladı. Burada amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunun ortaya çıktığın ifade eden Destici, “ Tabi biz bunu söyleyince siz bağcıdan yana mısınız diyorlar. Bizim buradan kastımız iktidar ya da hükümet değil Türkiye Cumhuriyeti devletini kastediyorum.” dedi.

"KABAK TADI VERMEYE BAŞLADI"

Gezi Parkı eylemlerinin artık Türk milletine zarar verdiğini, dışarıda devletimizin, milletimizin itibarını düşürdüğünü, bunun ekonomik olarak bir faturası olduğunu dikkat çeken Destici, "Ekonominin de ötesinde kardeşliği ağır bir darbesi var. Bir taraftan Gezi Parkı eylemleri devam ederken öbür taraftan mitingler devam ediyor. Farklı sloganlar duyuyorsunuz. Onun için bunun bir an önce bitmesi lazım. Bu iş artık kabak tadı vermeye başladı." diye konuştu.

"Artık hükümet ‘mesaj alındı’ diyor. Referandumsa referandum, demokrasiyle yapılacak. Veya Hukuk içinde bir çözüm aranması lazım." diyen Destici, eylemlerin uluslararası uzantılarına dikkat çekerek vatandaşları sağduyuya çağırdı. Destici, "Ama şimdi uluslararası birtakım güçler de Türkiye'nin aleyhine fırsatçılık yaparak konuya dâhil oldu. AP 'nin kararı, ABD, öbür taraftan sesi çıkmayan ama alttan alta bu işi destekleyen ülkeler var. Bunların hepsini biliyoruz. Bütün bunlara da bir fırsat verildi. Artık bu bitsin." ifadesini kullandı.

"DEMOKRATİK TALEPLERDE SİZLERLE EYLEMDE YAPARIZ"

Öcalan'ın kardeşi aracılığıyla gönderdiği mesajın iyi okunması gerektiğini işaret eden Destici, şöyle dedi: "Dolayısıyla da bunlar devam ederse burada iyi niyetli olanlar bunun bedelini ödeyemezler. Ya da bu ülkeyi seviyorlarsa manevi sorumluluğundan kurtulamazlar. Eylemlerin bitmesi gerektiğini, özellikle iyi niyetli sağduyu sahibi vatandaşlarımıza samimi olarak sesleniyorum. Artık bu anlaşıldı. Onlar evlerine dönsünler. Marjinal gruplarla aralarına mutlaka bir mesafe koysunlar. Demokratik hakları talep etmede biz onların yanındayız. Sonuna kadar şiddete başvurmadan sokaklara da çıkarırız gösteri, eylemde yaparız. Ama bu marjinal, ayrılıkçı, dış destekli bu gruplarla aralarına mesafe koysunlar ve evlerine dönsünler diyorum. Memleketin ve milletin hayrına olan, demokrasinin gereği de budur." CİHAN

Destici: Marjinallerle mesafeli olup evinize dönün, bedelini ödeyemezsiniz

Destici: Marjinallerle mesafeli olup evinize dönün, bedelini ödeyemezsiniz

Destici: Marjinallerle mesafeli olup evinize dönün, bedelini ödeyemezsiniz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.