1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Destici: Radar Kayıtları İle İlgili Önümüzdeki Günlerde Gelişmeler Olacak
Destici: Radar Kayıtları İle İlgili Önümüzdeki Günlerde Gelişmeler Olacak

Destici: Radar Kayıtları İle İlgili Önümüzdeki Günlerde Gelişmeler Olacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili olarak radar kayıtlarının ana şüphelerden biri olduğuna dikkat çekti.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili olarak radar kayıtlarının ana şüphelerden biri olduğuna dikkat çekti. Son olarak TÜBİTAK’ın radar görüntülerinin anlaşılamadı değerlendirmesiyle ilgili olarak, “Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili gelişmeler olacak. Tabi ben bunun ayrıntısını burada hem dosyanın gizlilik kararını hem de geleceği ile ilgili doğru olmadığını düşünüyorum Savcılık bu konu üzerinde çalışıyor. Bunu öğrenmek için ana kaynağına bakmak lazım. Ben oraya bakılacağını düşünüyorum.” dedi.

    Mustafa Destici, Ankara İli Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ömer Yorulmaz’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Destici, bu kabul sırasında basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.

    Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili olarak savcılığın TÜBİTAK’a gönderdiği radar görüntülerinden bir şey anlaşılamadığı için savcılığa gönderilmesini değerlendiren Destici, geçtiğimiz hafta cuma günü hem Malatya Cumhuriyet Savcısı ile hem özel yetkili Başsavcı Vekili ile hem de dosyaya bakan savcı ile görüştüğünü belirterek, oradaki en önemli ihtiyaçlardan bir tanesinin özel yetkili bir savcının daha oraya atanması gerektiğini ifade etti. Dosyada gizlilik kararının olduğunu hatırlatan Destici, bu görüşmeler esnasında radar görüntülerinin de gündeme geldiğini kaydederek, "Bunların hepsini konuşup değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili gelişmeler olacak. Tabi ben bunun ayrıntısını burada hem dosyanın gizlilik kararını hem de geleceği ile ilgili doğru olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.

    "TIKIR TIKIR İŞLEYEN RADAR HELİKOPTER DÜŞTÜĞÜ SIRADA KARARIYOR"

    Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü algısını oluşturan 7 ana şüpheden birinin bu radar konusunun olduğunu vurgulayan Destici, bunun çok önemli olduğunu, 5 yıla yakın süredir bu radar kayıtlarının netleştirilememiş olmasının bile toplumda Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü algısı için yeterli olduğunu dile getirdi. Destici, şu ifadeleri kullandı: “Nasıl oluyor da tıkır tıkır işleyen radarlar tam da helikopterin düştüğü 4 saniyede kararıyor. Ya da ana kumandaya bilgi gönderen sistem çöküyor. O sistem çökse de radarların olduğu merkez üzerinde görüntülerin olduğu düşüncesi içindeyiz. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde gelişme olacaktır ve bu netleştirilecektir. Çünkü netleştirilemeden bu şüphe dağıtılamaz. Savcılık bu konu üzerinde çalışıyor. Bunu öğrenmek için ana kaynağına bakmak lazım. Ben oraya bakılacağını düşünüyorum.”

    KUZEY KÜRDİSTAN KONFERANSI TEPKİSİ

    BDP’nin geçtiğimiz gün açıkladığı raporu hatırlatan Destici, birilerinin Türkiye’nin güneydoğu bölgesini 'Kuzey Kürdistan' diye lanse ettiğini söyledi. Yine bazı kararların alındığına dikkat çeken Destici, TBMM’deki partilerden ve diğer kurumlardan bununla ilgili bir açıklama yapılmadığını belirterek, orada alınan kararlara işaret etti. Destici, bölgenin 'Kuzey Kürdistan' olacağının, Kürtçe hem eğitim dili hem de resmi dili olacağı, PKK’nın terör örgütü listesinden çıkartılmasının istendiği, Öcalan’a özgürlük, KCK ve diğer PKK tutuklularına özgürlük, uluslar arası örgütlerin bu konuya müdahil olması, hükümetten anayasal beklenti ve sınırda alınan tedbirlerden hükümetin vazgeçilmesi gibi maddelerin yer aldığını dile getirdi. Destici, birilerinin Türkiye’yi Gezi Parkı olayları gibi olaylarla meşgul ederek, asıl gündemden uzaklaştırıldığı uyarısında bulundu.

    "İRAN'A SADECE ALEVİ DEDELERİ DEĞİL, PEK ÇOK KESİMDEN ZİYARETLER OLDU"

    Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'in 700 Alevi dedesinin İran’a götürüldüğüne dair iddialarının sorulması üzerine de Destici, şöyle konuştu: “Yarın Özdemir Bey partimizde olacak. Bir tevafuk oldu, daha önceden ayarlanmıştı. Kendisi ile görüştüğümüz bir arkadaşımız zaten. Gerçekten samimi milletin birliğinden ve beraberliğinden yana olan bir arkadaşımız. Onun için de söylediklerine güvenirim. Bilmediği ve inanmadığı şeyleri söylemeyeceğini düşünüyorum. Ben 700 tane Alevi dedesinin götürülüp götürülmediğini bilmiyorum ama Özdemir Bey'in mutlaka bildiği şeyi söylediğini düşünüyorum. Fakat sadece Alevi dedelerinin değil, Türkiye’den pek çok kesimin bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini biliyorum. Bunların içerisinde Alevi dedeleri vardır, siyasi parti temsilcileri vardır, sivil toplum örgütü temsilcileri vardır, eski siyasetçilerimizden de vardır. Bunların hepsinin gittiğini ve geldiğini biliyorum. Ama tabi orada ne konuşulmuştur, ne alınmıştır, ne taahhüt edilmiştir bunları bilemem. Şunu biliyorum ki Türkiye’nin içerisinde İran’ın da eli vardır, Rusya’nın de eli vardır, Suriye muharebatının da eli vardır, ABD’nin de başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın da eli vardır.”

    Kendisini ziyaret eden muhtarların sıkıntılarını dinleyen ve not alan Destici, muhtarlar ile ilgili olarak BBP'nin şimdiye kadar attığı adımlardan bahsetti. Destici, muhtarlara sorunlarıyla ilgileneceklerine dair söz verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.