1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Destici: Türkiye’nin Bir Bölgesi Kuzey Kürdistan Olarak İlan Edilmektedir
Destici: Türkiye’nin Bir Bölgesi Kuzey Kürdistan Olarak İlan Edilmektedir

Destici: Türkiye’nin Bir Bölgesi Kuzey Kürdistan Olarak İlan Edilmektedir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bölgesi Kuzey Kürdistan olarak ilan edilmektedir.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bölgesi Kuzey Kürdistan olarak ilan edilmektedir.” dedi.

Mustafa Destici, Diyarbakır’daki değişik siyasi, etnik, inanç grupları temsilcilerinin katıldığı ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’nda alınan kararları yazılı açıklama ile değerlendirdi. Destici, “Bizim ülkemizin toprakları içerisinde sanki bir bölgesini Kuzey Kürdistan gibi lanse edenler, bunu o bölgede yaşayan insanlarımıza aşılamaya çalışanlar, orada devletin ve devletin kurumlarının gözü önünde böyle bir hadsizliği ve pervazsızlığı gerçekleştirmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

“TOPLANTIYA MÜSAADE EDİLMEMELİYDİ”

Söz konusu toplantıya müsaade edilmemesi gerektiğini savunan Destici, sözlerine şöyle devam etti: “Orada uluslararası, başta Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, İslam Konfederasyonu Örgütü olmak üzere uluslararası örgütler göreve çağrılıyor. Başta Irak Cumhurbaşkanı, Bölgesel Kürt lideri Mesut Barzani olmak üzere, birçok devlet başkanları ve o devletlerin yönetim kurulları bu konferansta alınan kararların hayata geçirilmesi konusunda destek vermeye çağırılıyorlar.”

“GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’nda alınan kararlara tepki gösteren Destici “Hükümet ile çözüm süreci denilen süreçte bizim müzakere süreci dediğimiz süreçte verilen sözlerin tutulması isteniliyor. Terör ile mücadeleden vazgeçilmesi isteniyor. Bunun ile ilgili adımların atılmaması, karakolların inşa edilmemesi, bölgedeki askerlerin çekilmesi isteniyor. Eğer bunlar yapılmaz ise PKK eylerine tekrar başlar deniliyor. Zaten biz PKK’nın çekilmediğini ve çekilmeyeceğini net bir şekilde söylemiştik. Apo’nun serbest bırakılmasını istiyorlar. Özerklik istemini açık açık deklare ediyorlar. Ana dilde Kürtçe eğitim ve Kürtçenin resmi dil olmasını net bir şekilde talep ediyorlar. Kamu kaynaklarının pozitif ayrımcılık ilkesi temelinde Kürdistan’a aktarılmasını talep ediyorlar. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili olarak Türkiye’nin bir bölgesini başka bir isimle adlandırıyorlar ve bu hadsizlik, bu pervasızlık, bu kanunsuzluk görmezden gelinerek, göz yumuluyor.” sözlerini kaydetti.

“PKK’YI MUHATAP ALMAYIN”

Türkiye’nin bir tehdit dalgası ile karşı karşıya geldiğini vurgulayan Destici sözlerini şöyle tamamladı: “Biz daha önce de söylemiştik. Siz bu hadsizliklere, pervasızlıklara göz yumarsanız ve siz PKK’yı tek muhatap alırsanız PKK’nın uluslararası terör listesinden çıkarılması teklif edilir. Uluslararası örgütler göreve çağrılır, bu terör meselesi sanki bir Kürt meselesiymiş gibi ve Kürt sorunuymuş gibi sunulur. Uluslararası bir boyuta taşınır ve Türkiye’nin bir bölgesi bir isimle anılır ve özerklik istenir. Netice olarak biz daha önce de söyledik. Bu süreç PKK’yı ve onların ve uzantılarını önce meşrulaştıracak, sonra siyasallaştıracak ve devletleştirecek dedik. Şu anda meşrulaştırma ve siyasallaştırma sürecini yaşıyorlar. Önümüzdeki günlerde tamamen bağımsız devlet taleplerini de pervasız bir şekilde söyleyecekler. Onun için devleti yönetenlerin, hükümeti yönetenlerin akıllarını başlarına alması; terör ile, terörist ile anlayacakları dilden, taviz vermeden mücadele etmeleri gerektiğini bir kez daha Büyük Birlik Partisi olarak söylüyoruz. Kendilerine verdiğimiz raporu uygulasınlar. Türkiye er geç diz çökmeden masaya oturmadan bu terör belasından kurtulur.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.