1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'DEV AKARYAKIT OPERASYONU'
'DEV AKARYAKIT OPERASYONU'

'DEV AKARYAKIT OPERASYONU'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri başarılı operasyonlarını aralıksız sürdürüyor...

A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen başarılı çalışmalar kapsamında;

Yapılan 4 aylık teknik ve fiziki takip neticesinde Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde kayıt dışı bitkisel atık yağ toplandığı ve bu yağların işleme lisansı bulunmayan bir kimya şirketine verildiği; Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren kimya şirketinin piyasadan toplanan bitkisel atık yağları alkol ve kostik ile karıştırıp, ısıtma işlemine tabi tuttuktan sonra illegal olarak motorin ve biodizel yakıt imal ettikleri; imal edilen bu biodizel akaryakıtı Tekirdağ Limanı’na gelecek olan Malta bandralı bir tanker gemi ile İspanya’ya sevk edecekleri bilgisine ulaşıldı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile yapılan ortak eş zamanlı operasyonda 5 adet tanker ve (1) tesise el konuldu.

Yapılan operasyon ile birlikte satışa hazır halde piyasa değeri yaklaşık 10 Milyon Euro olduğu değerlendirilen toplam 1.525.915 litre kaçak akaryakıt (Biodizel) ele geçirildi.

İsmail A. (48), Hasan A. (47), Tayfun A. (41), Fatih A. (24), Cuma A. (31), Mustafa Y. (46), Murat Ö. (44), Murat K. (48), Cengiz Celal K. (52), Atilla M. (57), Hasan H. (42) ve Semra Ö. (42) isimli şüpheli şahıslar ise yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma derinleştirilerek sürüyor..

adsiz-023.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.