1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dev derbi öncesi ortalık karıştı
Dev derbi öncesi ortalık karıştı

Dev derbi öncesi ortalık karıştı

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları arasında yaşanan gerginlikte, 2 Fenerbahçe taraftarı yaralandı.

A+A-

Manisa Fatih Parkı'nda karşı karşıya gelen Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları arasında karşılıklı laf atma yüzünden kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonrasında Galatasaray taraftarı olduğu iddia edilen bir grup tarafından 2 Fenerbahçe taraftarı yaralandı. Olay sonrası Fatih Parkı'na çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, Galatasaray taraftarı olduğu iddia edilen grup parktan kaçarak uzaklaştı. Yaralanan sarı-lacivertli taraftarların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

TARAFTARLAR, 19 MAYIS STADI'NDA YERLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Soma'daki maden faciasında ölen işçiler anısına oynanacak Süper Kupa karşılaşması için farklı illerden Manisa'ya gelen taraftarlar, alınan güvenlik önlemleri arasında 19 Mayıs Stadı'nda girmeye başladı.

Sarı-kırmızılı ve sarı-lacivertli taraftarlar, daha önce belirlenen ayrı güzergahlardan maçın oynanacağı 19 Mayıs Stadı'nda gelerek emniyet ekiplerinin oluşturduğu güvenlik noktalarında üst araması ve bilet kontrolleri yapıldıktan sonra stat çevresine ulaştı. Coşkulu tezahüratlarla takımlarına destek veren taraftarlar, statta kendilerine ayrılan bölümlere alınmaya başlandı.

Samsun'dan gelen 25 kişilik taraftar grubu, heyecanla maç saatini beklediklerini, ayrıca aldıkları biletlerle de Somalı madenci ailelerine destek olmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Hatay'dan kız kardeşleri ile maçı izlemeye gelen İsmail Kevser ise 16 saatlik yolculuğun ardından Süper Kupa'nın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Öte yandan, kentin belirli bölgelerinde oluşturulan kontrol noktalarında, maçı izlemek için toplu halde gelen taraftar gruplarının bulundukları otobüsler durdurularak arama yapıldı. Otobüslerdeki aramalarda sopa, şiş gibi aletlerin ele geçirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.