1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dev satış tamamlandı!
Dev satış tamamlandı!

Dev satış tamamlandı!

TAV Havalimanları Holding, rakibi Limak Holding’in konsorsiyum liderliğini yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yüzde 40 hissesini aldı.

A+A-

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesi için geçen yıl mayıs ayında kıyasıyla yarışan, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen'in işletmecisi iki gruptan şaşırtıcı haber var. TAV Havalimanları Holding, rakibi Limak Holding'in konsorsiyum liderliğini yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yüzde 40 hissesini satın aldı. Böylece İstanbul'da Atatürk Havalimanı ile birlikte Sabiha Gökçen de TAV'ın işletmeciliğinde hizmet verecek.

Son yıllarda, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olarak öne çıkan Sabiha Gökçen'de arka arkaya hisse satışları oldu. 30 Nisan'da Hintli GMR Grubu, yüzde 40 hissesini Malaysia Airports Holdings'e devretti. Aynı dönemdeTAV'ın GMR'ın hisselerini devralmak istediği gündeme gelmiş, ancak konsorsiyum içindeki anlaşma çerçevesinde satın alma önceliği diğer hissedarların olduğu için Hintlilerin hisselerini, Malezyalılar alarak Sabiha Gökçen'deki payını yüzde 60'a çıkarmıştı..

Ancak havalimanında yönetim, yüzde 40 hissesi olan Limak Holding'deydi. En son hisse satışı yapan havalimanının her şeyinde söz hakkı olan ve Sabiha Gökçen'i bir marka gibi kullanan Limak Holding oldu. Limak-GMR-Malezya Airport Grubu, Sabiha Gökçen'in 20 yıllık işletme hakkı için 1 milyar 932 milyon Euro teklif vererek ihaleyi kazanmış ve 1 Mayıs 2008'de hizmete başlamıştı. Limak, 3. havalimanı ihalesini kazanan grubun içinde de lider olarak yer alıyor.

Kaynak : Ekotrent

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.