1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DEVLET GÜMRÜĞE GİRDİ!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DEVLET GÜMRÜĞE GİRDİ!

A+A-

DEVLET GÜMRÜĞE GİRDİ!

TEMİZLİK GÜMRÜKTE DE BAŞLADI

GÜMRÜĞÜN BAĞIRSAKLARI TEMİZLENİYOR…

 

ARAŞTIRMACI GAZETECİ YAZAR AYKUT ONUR KALAYCI’NIN ULUSAL KANAL’DAKİ 'YOLSUZLUK GÜNDEMİ' 6.BÖLÜM’DEKİ PROGRAMINDA FETÖ ÖRGÜTÜNÜN GÜMRÜK AYAĞIYLA İLGİLİ OLARAK FLAŞ AÇIKLAMALARI YER ALMIŞTIR. 29 Ocak 2015 TARİHLİ BU VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN!

http://www.etkihaber.com/video-galeri/yolsuzluk-gundemi-6.bolum-836.htm

 

Bıkmadım, usanmadım. Günlerce, hatta aylarca yazdım. Hep o sinsi tehlikeye dikkat çektim. Hatta görülsün, anlaşılsın diye büyük harflerle yazdım. Sonunda 15 Temmuz akşamı üç beş tane çapulcunun darbe senaryosunu hayata geçirmek istemesiyle ne demek istediğim, neden bu tehlikeye ısrarla dikkat çektiğim anlaşıldı. Ben bu işin, bu cuntacı bozuntularının gümrükteki uzantılarına dikkat çekerken, o sinsi yapı neredeyse bütün devlet kurumlarının içinden çıktı.

********************

Peki, neydi gümrükler içerisindeki bu yapılanma, kimdi bu kişiler? Yazılarımda tam olarak adlarını yasa gereği yazamasam bile açık açık ima ettim. Hatta birçoğunun şirin mi şirin Şirinevler'de biraya geldiklerini, burada toplantılar yaptıklarını, bazı hatırlı kişilerin burada ve o bölgedeki lüks yerlerde ağırlandıklarını vurguladım. Ama bu yazıları yazdığımda ne yazıktır ki bu işe kimseyi inandıramadım.

********************

Haklılığım ne yazık ki, 15 Temmuz akşamı gün ışığı gibi ortaya çıktı. Darbe girişimi, önce darbeye direnen, sokakları darbecilere dar eden halk ve vatanını seven diğer kamu görevlileri ile hükümet yetkilileri tarafından püskürtüldü. Sıra, darbe bertaraf edildikten sonra da kamuda bu cuntacıların uzantılarının temizlenmesine geldi. Tıpkı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda olduğu gibi..

********************

Evet! Bakanlık geçte olsa gümrük içerisinde bağırsaklarını temizlemeye, devlet içerisinde devlet olmaya çalışan paralelcileri içlerinden temizlemeye başladı. Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada '15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine, Hükümetimize, millî iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu terörist saldırı devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir.

*****************

Bu olay göstermiştir ki, mezkûr terör örgütü ile bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır. Bu güne kadar yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, Müsteşar Yardımcısı, Müfettiş, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Yurt Dışı Gümrük Müşaviri, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü, Ticaret İl Müdürü, Gümrük Müdürü, Şube Müdürü, Şef ve memurlardan olmak üzere toplam 176 kişi açığa alınmıştır.

*****************

Buna ilaveten Bakanlığımız ilgili kuruluşu Rekabet Kurumu’nda Rekabet Kurulu Üyesi, Baş Uzman ve Danışman olmak üzere 8 kişi açığa alınmıştır.

Toplam 184 kişi açığa alınmıştır. Açığa alınan personel ile ilgili müfettiş soruşturması başlatılmıştır. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma devam etmektedir. Kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir' denildi.

************************

Bakanlığın açıklamasının sonuna dikkat çekmek istiyorum sevgili okurlarım. Sizlerinde okuduğunuz gibi bakanlık kapsamlı çalışma devam etmektedir' vurgusu yapıyor. Yani açıkça daha çok kişi açığa alınacak ve haklarında işlem yapılacak diyor. Ben fazla bilgi göz çıkarmaz sözüyle hareket edip, her zaman olduğu gibi ilk olarak Etki Haber'de okuyacağınız, şuan yaşanan ve açığa alınan görevlilerden söz etmek istiyorum. Bana gelen bilgilere göre görevden alınan bölge müdürleri arasında iddiaya göre Mersin, Edirne, Tekirdağ, İskenderun müdürleri var. Yine soruşturma kapsamında, sadece İzmir'den 56 müfettiş bulunuyor. Tabi Ankara ve İstanbul'da bu sayı daha fazla!..

************************

Sevgili okurlarım, tabi süreç devam ediyor. Devlet kararlı. Bu sefer gümrükte cuntacı işbirlikçileri kesin temizlenecek gibi görünüyor. Sizlere bu gelişmeleri gerek köşe yazılarımla, gerekse Etki Haber sitemizde an ve an duyuracağız.

Şimdilik benden bu kadar. Görüşmek üzere...

-YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT-

BAKANLIK TARAFINDAN AÇIĞA ALINAN GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE VEKÂLETEN GÖREVLENDİRMELER YAPILDI.

1-) TRAKYA GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE (EDİRNE) YAŞAR YAMANOCAK

2-) ORTA AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE (MERSİN) FİKRET EROL

3-) DOĞU AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE (HATAY) ALİ AYGÜN

4-) BATI MARMARA GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE (TEKİRDAĞ) ABDULLAH ÖZGÜR

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum