1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DEVLETİN KASASINA WHAT-SAPPPP....
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DEVLETİN KASASINA WHAT-SAPPPP....

A+A-

DEVLETİN KASASINA WHAT-SAPPPP....

KASAYA SAPP (WHAT)'I KİM BATIRDI?

Hay Allah'ım, hay Allah'ım...! Yahu kardeşim müstemleke mi burası? Dingonun ahırı mı?... Patagonya Cumhuriyeti mi ?... Burası, Türkiye Cumhuriyeti Allah aşkına? Cumhurbaşkanı var, meclisi var, bakanı var...! Kanun var, nizam var, yönetmelikler var... Hay Allah'ım, hay Allah'ım. Whatsapp ile Facebook ile devletin memuruna, amirine talimat verilir; icraat uygulanır mı? Şaka mı yapıyorum! Ne şakası sevgili okurlarım, vallahi de billahi de doğru. Koca Cumhurbaşkanı, bakanları kısacası devlet 'Aman ekonomik kriz var. Vatandaş zarar görmesin vs' uğraşırken bakın gümrüğün üst düzey bir genel müdürü hem de, hem de whatsapp ile neler yapıyor? Buyurun.. buyurun okumaya başlayın..

KANUNEN YETKİN YOK!

Devletin Gümrük Kanunu 221.md göre, mesailer kanunen Tebliğin 4.maddesinde fazla çalışma ücreti alınmakta usulünü de Gümrük İşlemleri gümrükler genel 74 seri nolu tebliği ile belirlenmektedir. Tebliğin 4.maddesinde fazla çalışma ücreti tahsil edilmeyecek durumlar belirlenmiştir.
(1) Normal çalışma saatleri (2) yolcu işlemleri için fazla çalışma ücreti tahsil edilmez.

Genel Müdürün TBMM'ce kanunen alınma mecburiyeti koyduğu gümrük işlemlerinden kendi tercihince mesai alınmaması talebini whatsapp gibi bir posta kutusunu kullanarak almama tercihini tüm gümrük idaresine bildirerek, uygulama yapmaya kanunen yetkisi yoktur. Kendisi TBMM yetkisini kullanamaz. Ne kadar mesai alınması ve bunlardan gelir vergisi kesintisi yapılmakta, devletin alınması gerekli mesailerdeki vergi kesintilerini gelir kaybına sebebiyet vermiştir sorumludur. Sorumluluğu incelenmeli ve sebebiyet verdiği Gelir Vergisi kaybını rücu edilmelidir. Kanun maddesinin ve Tebliğin yok sayılma tercihini bürokratik hiçbir birim kullanamaz. İdare hukukunda sorumluluk, yükümlülük, yargılanma gerektirir. Kayıpların hesaplanması gerekmektedir. Bu işlemi bir memur yapsa yargılanır, sorumluluğu değerlendirilir, rücu eğer yargılanmaz sorgulanmazsa 4458 sy Gümrük Kanunu'nun diğer maddelerini de bu Genel Müdür uygulamayın diye whatsapp talimatları göndermeye devam eder.

Hay Allah'ım, hay Allah'ım...

YAZARDAN DİP NOT: Yukarıda aktardığım bu önemli konu, 2018 yılının son günlerini kapsamaktadır.

- YAZARDAN SON DAKİKA NOTUDUR -

İSTANBUL GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GÜMRÜK MUHAFAZA ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPAN YAKIN ARKADAŞIM VE DEĞERLİ DOSTUM OKAN ŞAŞMAZ'IN VEFATINI ÜZÜLEREK ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUM. KENDİSİNE ALLAH'TAN RAHMET, KEDERLİ AİLESİNE İSE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM. CENAZESİ BUGÜN MEMLEKETİ ORDU MERKEZDEN DEFNEDİLECEKTİR. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!..

.............................................................

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum