1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DEVLETİN POLİSİNDEN 'Mersin Gümrüğü'nde Rüşvet Operasyonu' AÇIKLAMASI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DEVLETİN POLİSİNDEN 'Mersin Gümrüğü'nde Rüşvet Operasyonu' AÇIKLAMASI

A+A-

DEVLETİN POLİSİNDEN 'MERSİN GÜMRÜĞÜ'NDE RÜŞVET OPERASYONU' AÇIKLAMASI

 

6 Ekim 2021 tarihli “Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri ve Transit” başlıklı köşe yazımın -Yazardan Son Dakikaaa Flaş Not- kısmında şöyle duyurmuştum meşhurrr Mersin Gümrüğü’ndeki rüşvet operasyonunu ‘BİZİM ÇOCUKLAR MERSİN GÜMRÜĞÜ’NE GİRMİŞ’

 

Üzerine basa basa da söylemiştim “Ey ahali transit rejimi ülkenin beka sorunu” diye.. Yazımın devamı ise şöyleydi: Transit sorunu ülkenin beka sorunu ‘demiştim sağ olsun Mersin'in, vatanın evlatları gereğini yapıvermişler hemen. İlgili savcımızın emirleriyle dalmışlar meşhuurr Mersin Gümrüğü'ne…

 

Bana ulaşan ilk bilgilere göre, 4 gümrük görevlisi ile çok sayıda gümrük müşaviri Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi (KOM) tarafından gözaltına alınmış! Sorgular ve soruşturma ise, çok yönlü olarak sürdürülüyor. Gelişmeleri size en ince ayrıntısına kadar sizlere bildireceğim.

 

Madem söz verdik önce gelişmeleri sizlere yazayım. Konu ile ilgili açıklama benim konuyu ilk gündeme getirdiği günden 14 gün sonra yapıldı. Yapılan açıklamada soruşturma ile ilgili şu detaylar paylaşıldı.

 

‘Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube ekiplerince Orta Akdeniz Gümrük Müdürlüğü’ne yönelik rüşvet operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında 5’i gümrük çalışanı olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı, 2 kişi aranıyor.

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Orta Akdeniz Gümrük Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bazı görevlilerin, gümrük müşavirliği hizmeti veren firma çalışanlarıyla rüşvet karşılığında işlem yaptıkları saptandı.

 

RÜŞVET KARŞILIĞINDA TRANSİT GEÇİŞ

 

Yapılan araştırmada gümrük memurlarının irtibat halinde olduğu gümrükleme şirketlerinin, transit geçiş hükümlerine tabi araçların geçişi esnasında her araç için ödemeleri gereken vergiyi ödemeyerek beyanname ekine ürettikleri sahte vergi makbuzunu ekledikleri veya hiç vergi makbuzu eklemeden rüşvet karşılığında transit geçişleri yaptıklarını belirlendi.

 

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

 

Uzun süre hem teknik hem fiziki takip yapan ekipler, eş zamanlı yaptıkları operasyonda 5’i gümrük çalışanı 9 kişiyi gözaltına aldı. Ekipler yaptıkları incelemelerde 306 beyanname ekindeki vergi ödeme makbuzunun ödenmesinde usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

‘Nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarından gözaltına alınan şahısların, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Ayrıca hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin de aranmasına devam ediliyor.

 

Evet devletin polisinin soruşturma ile ilgili yaptığı açıklama aynen böyle. Söz konusu açıklamayı, 20 Ekim 2021 çarşamba günlü haber sitelerinde ve ulusal televizyonlarda görebilirsiniz. Ancak ben hala 6 Ekim’deki yazımın altına bir nakış edasıyla işlediğim sorunun cevabını arıyorum..

 

Sorularım Şu: Devletin beka sorunu olan transit rejiminde hileyi, hurdayı, yolsuzluğu sadece 4 görevli mi yapmış?

 

Yani bunun üst düzey yöneticisi yok mu?

 

4 memur Mersin'de iddiaya göre transiti delerken, bunların amiri pozisyondakilerin haberi olmamış mı?

 

Bekleyip.. Göreceğiz..

 

NOT: NOTUM KOCA KOCA MÜDÜRLERE İLGİLİSİNE, CAMİAYA VS. DİYORLAR Kİ “AYKUT BEY MERSİN'DE YER YERİNDEN OYNAMIŞ SİZ DUYMAMIŞSINIZ. RÜŞVETTEN GÖZALTINA ALINANLAR OLMUŞ YAZMAMIŞSINIZ. YAPMAYIN, AYIPTIR, OKUMAYI SEVMİYOR OLABİLİRSİNİZ AMA HİÇ OLMAZSA KENDİ MESLEĞİNİZ İLE İLGİLİ YAZILARI OKUYUN.

YARADANIN YÜCE PEYGAMBERİMİZE İLK SÖZÜNÜ DE HATIRLAYIN İKRA ‘OKU’

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum