1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Devrek Baston Festivali Başladı
Devrek Baston Festivali Başladı

Devrek Baston Festivali Başladı

Zonguldak Devrek Belediyesi tarafından bu yıl 28.si düzenlenen Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

A+A-

Zonguldak Devrek Belediyesi tarafından bu yıl 28.si düzenlenen Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

    Festivale Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Milli Piyango İdaresi Başkanı Recep Biçer, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, çok sayıda davetli ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Semerci, festivalin 1984 yılında Baston ve Güreş Festivali olarak başlayıp sonrasında Baston ve Kültür Festivali olarak devam ettiğini belirtti. Semerci, "Milli Piyango'nun 29 Mayıs çekilişinin de Devrek'te yapılması konusunda yaptığımız girişimlerin olumlu sonuç vermesi festivalin bu yıl 29 Mayıs'ta başlamasına neden oldu. Festivalimizi büyük konserlerden kurtarıp adına yakışır şekilde bastonun kültürümüzün, sanatın ve sporun öne çıktığı birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bizi milli değerlerimiz üzerinde buluşturan bir organizasyon haline getirdik." dedi.

    Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da bastonun Derek’e ve Zonguldak’a ait olduğunu ve bastonun güçsüz ve düşmüşleri ayağa kaldırdığını ifade etti. Ayyıldız, "Yardımlaşma ve dayanışma noktasında acaba biz etrafımızdakilere baston olabiliyor muyuz?" diye sordu.

    Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ise "Baston yapımı ilçemizde 200 yıllık bir geçmişe sahiptir. Hediye edilen kişilere uzun bir ömür dileme şeklidir ayrıca yarın düşebileceğimizi desteğe ihtiyacımız olabileceğini yardımlaşma ve dayanışma içinde olmamız gerektiğini ikaz eden bir ünlem işaretidir." diye konuştu.

    AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da yaptığı konuşmada, Devrek Festivali'nin bu günlere gelmesini sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü standının açılışının ardından baston ve yöresel ürünler standının açılışı gerçekleştirildi. Milli Piyango Özel Çekilişi'nin ardından festival konserlerle devam etti. Festival kapsamında 5 gün boyunca konserler, resim, fotoğraf, hat ve ebru sergileri, paneller, ses yarışmaları, folklor gösterileri, tiyatro gösterisi ve en iyi baston yapımı yarışmaları düzenlenecek. CİHAN

Devrek Baston Festivali başladı

Devrek Baston Festivali başladı

Devrek Baston Festivali başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.