1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dicle Üniversitesi Öğrencileri Mezuniyet Coşkusu Yaşadı
Dicle Üniversitesi Öğrencileri Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

Dicle Üniversitesi Öğrencileri Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 3 bin 500 öğrenci, kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

A+A-

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 3 bin 500 öğrenci, kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Çocuklarının üniversiteden mezun olduğunu gören aileler, gözyaşlarını tutamadı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda akademik birimlerinden 1, 2 ve 3. derece ile mezun olacak öğrenciler için düzenlenen programla öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı. Dicle Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören öncesi üniversite konservatuar öğrencileri, şarkılarla ailelerine keyifli dakikalar geçirtti. Kısa konserin ardından ilk sözü Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç aldı. Dicle Üniversitesi'nde bu yıl 3 bin 500 öğrencinin mezuniyetinin gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr.Saraç, üniversitesinin ülkenin saygın üniversiteler arasında yer aldığını söyledi.

Vali Kıraç ise hiç kimsenin cehaletle aziz, ilim ile de zelil olamayacağını söyledi. Öğrencilerin değişimin gücü yarınların anahtarı olduğunu ifade eden Kıraç, öğrencilerin yenilikçi ve geliştirici olması gerektiğini dile getirdi. Kıraç, “Bu ülkeyi gelecekte yönetecek insanlar olarak kendinizi iyi hazırlamanız gerekiyor. Unutmayınız ki büyük insanlar yeni başarılar ortaya koyan insanlardır.” dedi.

Konuşmaların ardından derece alan öğrenciler, sahneye davet edilerek hediyeleri verildi. Başarılı öğrenciler, çok mutlu olduklarını ifade ederken, çocuklarının mezuniyetini gören aileler ise gözyaşlarına hakim olamadı. Tören öğrencilerin keplerini fırlatmasıyla son buldu.
CİHAN

Dicle Üniversitesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı

Dicle Üniversitesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı

Dicle Üniversitesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.