1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Beyin Tümörüne Bıçaksız Ulaşıldı
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Beyin Tümörüne Bıçaksız Ulaşıldı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Beyin Tümörüne Bıçaksız Ulaşıldı

Doğu ve Güneydoğu'da sağlık alanındaki gelişmelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bölge illerine hizmet veren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakült...

A+A-
Doğu ve Güneydoğu'da sağlık alanındaki gelişmelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bölge illerine hizmet veren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, önemli tıbbi operasyonlara imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde biyonik kulak ve en zor açık kalp ameliyatının gerçekleştirildiği hastanede bu defa kamera kullanılarak burundan beyin tümörü ameliyatı yapıldı. Türkiye'de bugünü kadar sadece 1 merkezde kullanılabilen bu yöntemle, hastalar iki günde taburcu olabiliyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorları, son dönemlerde önemli cerrahi operasyonlar gerçekleştiriyor. Diyarbakır'ın Karahanlı köyünden hastaneye gelen ve beyin tümörü teşhisi konulan Adul Koyuncu (53), akrabalarının İstanbul'da ameliyat olması için yaptığı tüm girişimlere rağmen, Diyarbakır'da tedavi olmak istedi. Dicle Üniversitesi'nde 4 saat süren ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Koyuncu, bugün taburcu edildi. Tümörün neden olduğu görme bozukluğunun geçtiğini anlatan Karakoyun, "Herkes İstanbul'da ameliyat olmamı istiyordu. Ben ise burayı tercih ettim. Ameliyatım çok iyi geçti. Ameliyattan sonra ayağa kalktım. İstanbul'a gitseydim belki oralarda mağdur olacaktım." dedi.

BAŞHEKİM ALAN: DOĞU'YA HASTA GÖÇÜ BAŞLADI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yıllardır batı illerine yaşanan hasta göçünün artık doğuya olduğunu söyledi. Diyarbakır'a gelen hastaları başka merkezlere sevk etmeden tedavilerini yaptıklarını belirten Alan, "Beyindeki kitle, kansız bıçaksız, endoskopik yöntemlerle çıkartıldı. Bu operasyonları artık burada gerçekleştiriyoruz. Ankara ve İstanbul'dan bize hasta gelmeye başladı. Hasta göçü tersine döndü. Bunu hocalarımıza borçluyuz. Ekibimiz ve malzemelerimiz güçlendikçe bunun devamı gelir. Teknik ve öğretim üyesi olarak güçlendik. Yakın zamanda 20 milyon liralık tıbbi cihaz aldık." şeklinde konuştu.

DOKTORLAR DİYARBAKIR'A GÖNÜLLÜ GELDİ

Ameliyat hakkında bilgi veren Beyin Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Göçmen ise, hastanın burnundan endoskopik yolla girdiklerini, herhangi bir kesim yapmadan burun yoluyla tümörü aldıklarını söyledi. Bu yolla birçok tümöre müdahale etmeyi düşündüklerini anlatan Göçmen, bölgede bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Göçmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ve bir çok arkadaşımız değişik yerlerden gönüllü olarak geldik. Bütün alanlarda farklı ameliyatlar yapıyoruz. Halkın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz."

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan KBB Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Gün, teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Başarılı ameliyatı şu hekimler gerçekleştirdi: "Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Gün ve Yrd. Doç. Dr. Adnan Tüfek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.