1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dijitürk, Sakarya'da Kuracağı Çağrı Merkezine 500 Kişi Alacak
Dijitürk, Sakaryada Kuracağı Çağrı Merkezine 500 Kişi Alacak

Dijitürk, Sakarya'da Kuracağı Çağrı Merkezine 500 Kişi Alacak

Dijital yayın platformu Digiturk'ün Sakarya'da kuracağı çağrı merkezinde 500 kişi istihdam edilecek.

A+A-

Dijital yayın platformu Digiturk'ün Sakarya'da kuracağı çağrı merkezinde 500 kişi istihdam edilecek. Çağrı merkezi görevlisi, pazarlama ve satış elemanı olarak istihdam edilecek elemanların eğitimi için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile sözleşme imzalandı.

Sözleşme imzalama programına katılan Digiturk Genel Müdür Yardımcısı Zafer Erkanar, Sakarya’da kurmayı planladıkları iletişim merkezinde istihdam edilecek 500 personel için İŞ KUR'un eğitim desteği sağlayacağını söyledi. Erkenar, desteklerin, firmaları açısından da istihdamı artırmak için motive edici bir unsur olduğunu kaydetti.
İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya ise Digiturk (Krea) İletişim Merkezi ile imzalanan sözleşmeyle firmaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte eğitim modülü yazdıklarını belirtti. Bu modülün meslek haline getirilerek çağrı merkezinde çalışmak isteyenler için bir fırsat oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Kaya, "Başvuruların il müdürlüğüne yapılacak. Mülakatlar ise firma yetkilileriyle birlikte gerçekleştirilecek." dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam da Digiturk İletişim Merkezinin, istihdama katkı bakımından önemli olduğunu söyledi. 15 Eylül de hizmete açılacak olan iletişim merkezinde çalışacakların, 15 Temmuz'dan itibaren İŞKUR ile firmanın birlikte düzenleyeceği eğitime alınacağını kaydeden İslam, istihdam edilecek personelin en az yüzde 60’ının kadınlardan oluşacağını ifade etti. Kadın istihdamının desteklenmesi noktasında İŞKUR’un işverenlere bu desteğinin önemli olduğunu vurgulayan İslam, işe alımların kademeli olarak yapılacağını, 300 kişinin yılbaşına kadar işe başlayacağını, yılbaşından sonra da 200 kişilik bir program ilavesiyle toplamda 500 kişinin bu merkezde eğitilerek istihdamlarının sağlanmış olacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.