1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. DİKKAAAT YAZ GELİYOR!
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

DİKKAAAT YAZ GELİYOR!

A+A-

DİKKAAAT YAZ GELİYOR!

KİLO, SELÜLİT VE VARİS BAYANLARIN ORTAK DERDİ..

Sözüm hanımlara.. Bakın söylemedi demeyin. Evet! Şuan gökyüzü kapalı hatta yağmur, çamur, rüzgar olabilir ancak önümüzdeki günlerde bizi pırıl pırıl, iç ısıtan bir güneş ve tertemiz yaz günlerinin beklediğini unutmayın. Ne demek istediğimi hemen anladınız sanırım bayanlar. Kışın alınan kilo ve kilo sorunuyla ilintili varis sorunlarından söz ediyorum.  Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde ise, her yıl yazılıp çizildiği gibi hanımların ortak sorunu bu yılda tabi ki kilo ve varisler olacak! Kışın spor yapılamadığı için alınan kilolar, daha şimdiden sizi rahatsız ediyor tahmin edebiliyorum. İncecik tiril tiril elbiselerin altından o kilolar kâbusunuz olmasın istiyorsanız işte size önerilerimiz..

‘Yürüyün, yürüyün, yürüyün’

Öncelikli önerim ne diyet, ne sauna, ne de ‘zayıflatıyor’ denilen ilaçlar veya bitkiler. Öncelikli önerim spor, spor ve spor. Çok basit, giyin eşofmanlarınızı, çekin spor ayakkabılarınızı ayağınıza ve bol bol yürüyün. Şunu asla unutmayın ki; en iyi spor yürümektir. Çünkü insan yürüdükçe, vücutta bulunan organların yüzde 90’ı da hareket ediyor.. Yapacağınız yarım saatlik yürüyüş, inanın sizleri bambaşka bir görüntü ve ruh haline sokacaktır bunu asla unutmayın!!

‘Sonrası ise diyet’

Tabii bir sonra ki önerim de diyet olacak! Araştırmaya göre, bu diyet beş gün boyunca uygulandığında kişiye 2–3 kilo verdiren bir diyet. Diyetin hedefi dediğim gibi, uygulayıcısına bir hafta dolmadan 2–3 kilo kaybettiriyor. Günlük alınan kalori miktarı ise 1200 ile 1300 arası.

 İşte o diyet:

-5 GÜNLÜK YAZ DİYETİ-

MENÜLER

1. GÜN:

Sabah: 1 fincan kahve, 40 gram bisküvi ya da 6 grisini.

Kuşluk: 1 küçük boy diyet yoğurt.

Öğle: Fasulye çorbası, ıspanak haşlaması, 60 gr. katı yumurta, 50 gr. kepek ekmeği

İkindi: 1 kivi ya da portakal.

Akşam: Tavuklu yağsız salata, haşlanmış soğan, 50 gr. tavuk eti, 2 armut

2. GÜN:

Sabah: 1 fincan kahve, 6 grisini.

Kuşluk: 1 adet küçük boy diyet yoğurt.

Öğle: Patlıcanlı makarna, turp salatası, 3 grisini.

İkindi: 1 elma

Akşam: Fırın, ızgara ya da buğulama balık, haşlanmış taze fasulye, 3 grisini, 1 armut.

3. GÜN:

Sabah: 1 fincan kahve, 3 dilim yağsız kepekli ekmek.

Kuşluk: 100 gram erik.

Öğle: Patatesli domates çorbası, haşlanmış ıspanak, 4 grisini.

İkindi: 1 armut.

Akşam: Fırın, ızgara ya buğulama usulü pişirilmiş balık, lahana salatası.

4. GÜN:

Sabah: 1 fincan çay, 3 dilim yağsız kepekli ekmek.

Kuşluk: 100 gram çilek.

Öğle: Haşlanmış semizotu, fasulyeli pilav, 3 adet grisini.

İkindi: 1 kivi.

Akşam: Zeytinyağlı rozbif, patlıcan kızartma, 2 dilim yağsız kepekli ekmek, 1 elma.

5. GÜN:

Sabah: 1 fincan kahve, 3 dilim yağsız kepekli ekmek.

Kuşluk: 1 ufak boy diyet yoğurt.

Öğle: Sebze püresi, haşlanmış biber, 2 dilim yağsız kepekli ekmek.

İkindi: 1 kivi.

Akşam: Terbiyeli dana eti, rendelenmiş havuç 2 dilim yağsız kepekli ekmek.

Varis ve Selülit

Gelelim biz bayanların, hele yaz aylarında hiçte görmek istemediğimiz sorunlardan ikincisine.. Yani Varis ve Selülit sorununa. Tıpta varis, yalnız yaşlı bayanlarda değil; ergenlik ve gençlik çağlarında da başlayabilen, bacaklarda yüzeysel toplardamarların düzensiz bir biçimde uzayarak büklümlü genişlemesi ve kıvrımlar oluşturması olarak tanımlanıyor. Varis, ne yazık ki tedavi edilmediği zaman sürekli olarak ilerleyerek şeker, tansiyon hatta kalp hastalıklarına neden olabiliyor. Varisi önlemenin yolu da, tıbbı müdahalelerin dışında sporla mümkün oluyor. Varisi önlemek için, günde en az 30 dakika yürüyüş yapmak, lifli gıdalarla beslenmek, kahve, çay gibi içeceklerden uzak durmak, özellikle de içerisinde E vitamini olan yiyeceklerle beslenmek gerekiyor.

Selülitten kurtulmanın yolları da, aynı varisle verilen mücadeleye benziyor. Yine en başta düzenli spor yapmak yani yürümek bacaklardaki selülit oluşumunu engelliyor. Bacaklarda selüliti önleyen bir mücadele de doğru beslenmeyle ilgili. Özellikle, bu kötü görüntüden bacak ve diğer bölgelerinizi korumak için doymuş yağ ve karbonhidrat tüketiminizi en aza indirgemeniz kaçınılmaz gözüküyor. Yine selülitten korunmanız için tuz, alkol, yapay tatlandırıcılar ve nikotini de terk etmeniz çok önemli. Peki, ‘nasıl beslenelim ki selülit oluşumunu engelleyelim’ derseniz, bunun cevabı ise çok basit! Önce mutlaka ve mutlaka günde en az iki litre su için. Sonra hele şimdi tam mevsimi bol bol çilek yiyin, karpuz, domates, elma, siyah üzüm, maydanoz, kırmızı ve siyah turp ve de balık tüketin. Yemeklerinizde kızartma yerine haşlama ya da buğulamayı tercih edin. Ha birde unutmayın, bu illet sadece yiyecek içecekle oluşmuyor. Örneğin yüksek topuklu ayakkabılar, kambur şekilde oturmakta bir selülit nedeni.

Sevgili etkihaber okuyucuları, yukarıda da dediğim gibi pırıl pırıl sıcacık yaz günleri çok yakında geliyor.. Gelin şu kilolarımızdan, selülit ve varislerden kurtulalım. Hem birlikte daha güzel görünelim; hem de sağlıklı güzel bir yaz geçirelim.

kadin_selulet_kurtulmak.jpg

31083.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.